Προχωρουν με γοργους ρυθμους τα εργα του Μητροπολιτικου Μεγαρου της Ιερας Μητροπολεως Μαρωνειας –Κομοτηνης

Απαρατήρητα

Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς τα έργα για την «Αναβάθμιση και αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Μεγάρου της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας –Κομοτηνής».  Το έργο αφορά την αναβάθμιση του υφιστάμενου Μητροπολιτικού Μεγάρου της Μητρόπολης επί της πλατείας Αυτοκράτορος Θεοδοσίου, στον χώρο του βυζαντινού κάστρου της Κομοτηνής.
 
Με την ολοκλήρωση των έργων αναμένεται να παρουσιάσει μία εντελώς διαφορετική εικόνα από την προηγούμενη, καθώς πέρα του εκσυγχρονισμού του κτιρίου μέσω εσωτερικής διαρρύθμισης, κατασκευής προσθήκης και λοιπών διαμορφώσεων, στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η  ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου με χρήση σύγχρονων κατασκευαστικών μεθόδων και υλικών για μείωση των ενεργειακών απαιτήσεων λειτουργίας. Επιπλέον στο πλαίσιο των εργασιών για την ανάδειξη του βυζαντινού φρουρίου, έχει προβλεφθεί και από αρχιτεκτονικής πλευράς, ήπια ένταξη του κτίσματος στον χώρο του βυζαντινού κάστρου.
 
Η Κομοτηνή σταδιακά αλλάζει όψη και αποκτά νέο σημείο κατατεθέν το οποίο στους προσεχείς μήνες θα είναι εμφανές στην καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης και των επισκεπτών. Β.Σ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.