Πριν τις εκλογες, ολοι ακουν τους πολιτες

Η συνδιαμόρφωση με τους απλούς πολίτες των προγραμμάτων των συνδυασμών φαίνεται πως έχει γίνει της μόδας τελευταία

Η συνδιαμόρφωση με τους απλούς πολίτες των προγραμμάτων των συνδυασμών, η ιδέα της οποίας προϋπήρχε αυτού του εκλογικού κύκλου, φαίνεται πως έχει γίνει της μόδας τελευταία, από τα εθνικά κόμματα μέχρι τους δημοτικούς συνδυασμούς, μιας και οι υποψήφιοι ταγοί μας φαίνεται πως έχουν ανοίξει τα αυτιά τους και μας ακούν προσεκτικά, δημιουργώντας μάλιστα και ιστοσελίδες στις οποίες μπορούμε να καταθέσουμε ιδέες, προτάσεις και προβλήματα.

Όπως είπαμε αυτή η ιδέα είναι σχεδόν όσο παλιά όσο και η πολιτική, αλλά φαίνεται πως η σύγχρονη τεχνολογία έχει δώσει τη λύση στους υποψηφίους, για να δείξουν πως ακούν τους ψηφοφόρους τους, τις ανησυχίες τους, τα προβλήματα αλλά και τις προτάσεις τους.

Όμως ενώ μια τέτοια κίνηση θα ήταν κάπως πιο λογική για ένα εθνικό κόμμα, (όχι βέβαια ένα μήνα πριν τις εκλογές) μας φαίνεται λίγο παράδοξη όταν πρόκειται για την αυτοδιοίκηση, και ιδίως τον πρώτο βαθμό της.

Οι διοικούντες, ή αυτοί που φιλοδοξούν να τους αντικαταστήσουν, δεν είναι μανδαρίνοι, απομακρυσμένοι από τον τόπο και τους πολίτες, αλλά άνθρωποι που προέρχονται από την τοπική κοινωνία, και σίγουρα ήδη έχουν μια εικόνα για τα μεγαλύτερα προβλήματά της.

Την ίδια ώρα, θα έχουν στον συνδυασμό τους πάνω από 100 υποψηφίους, για τον δήμο και τις κοινότητες, και αν αυτοί δεν γνωρίζουν τα προβλήματα του τόπου, ή δεν μπορούν να τα μεταφέρουν, τότε πιστέψτε μας, θα έχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα όταν (και αν) κληθούν να διοικήσουν.

Σε αυτά τα επίπεδα, η γνώση των προβλημάτων θα πρέπει να είναι δεδομένη, τις λύσεις θέλουμε να ακούσουμε. Και αν περιμένουν και από εμάς να τους πούμε τις λύσεις, τότε γιατί θέλουν να εκλεγούν;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.