Πριν αλεκτορα φωνησαι

Απαρατήρητα

Με μεγάλη επιτυχία κρίνοντας από την συμμετοχή που σε πανελλαδικό επίπεδο φαίνεται πως ξεπέρασε το 90%, στη Ροδόπη σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστη Βαφειάδη άγγιξε το 95%, πραγματοποιήθηκε χθες, η πανελλαδική απεργία του κλάδου της εστίασης.

Τα καταστήματα της εστίασης και της ψυχαγωγίας κατέβασαν ρολά για ένα 24ωρο υπό τον φόβο μόνιμων λουκέτων στα καταστήματά τους καθώς όπως υποστηρίζουν και έχουν κάνει σαφές και στις σχετικές ανακοινώσεις τους καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας αλλά και εν μέσω πλέον των ανατιμήσεων ισορροπούν πλέον μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Η χθεσινή κινητοποίηση φαίνεται πως θα είναι η πρώτη μιας σειράς δράσεων διαμαρτυρίας και διεκδίκησης μέτρων ενίσχυσης, ειδικά μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος πρωί πρωί πριν την έναρξη των κινητοποιήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο έσπευσε σε τηλεοπτική εκπομπή να ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει λόγος διενέργειας απεργίας διότι δεν υπάρχει πλέον περιθώριο επιπλέον ενίσχυσης.

Όπως ήταν φυσικό, και το είδαμε και στα «θερμά» τετ – α – τετ του ιδίου με εκπροσώπους του κλάδου στην Αθήνα έξω από την Βουλή, κάθε άλλο παρά κατευναστικά λειτούργησαν οι δηλώσεις, τις οποίες στήριξε και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Τσακίρης ο οποίος βρέθηκε στην Κομοτηνή και απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, επιλέγοντας ναι μεν να μιλήσει για τον πληττόμενο κλάδο της εστίασης αντιπαραθέτοντας όμως παραδείγματα άλλων κλάδων που επλήγησαν όπως είπε ενδεχομένως και περισσότερο.

Οι όποιες αποφάσεις για την συνέχεια ή μη των κινητοποιήσεων θα αποφασιστούν από τα αρμόδια όργανα του κλάδου τις επόμενες ημέρες, αν κρίνουμε όμως από τον παλμό της ημέρας και τις αντιδράσεις των επαγγελματιών στα προαναφερθέντα σχόλια του Υπουργού μάλλον θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.