Ποτιστρες για τα αδεσποτα τοποθετηθηκαν στη Μαιστρο Αλεξανδρουπολης

Απαρατήρητα

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού δυσκολεύουν πολύ την καθημερινότητα όσων τουλάχιστον λόγω υποχρεώσεων ή συνθηκών δεν διαθέτουν τη δυνατότητα να  βρίσκονται σε μία παραλία ή σε δροσερά μέρη. Για την «καταπολέμηση» των όποιων συμπτωμάτων για όσους λοιπόν δεν βρίσκονται σε κάποια παραλία, απαιτεί πολλά και δροσερά  υγρά για να παραμένουμε ενυδατωμένοι αλλά και όσο το δυνατόν την παραμονή μας σε δροσερά και σκιερά μέρη.
 
Και αν ακόμα και υπό τέτοιες συνθήκες συνεχίζουμε να νοιώθουμε δυσφορία οι άνθρωποι σκεφτείτε τι γίνεται με τα αδέσποτα ζωάκια, που ούτε εξασφαλισμένη τροφή και νερό έχουν, ούτε την άνεση ενός σκιερού μέρους και όλα αυτά με «πλούσια» γούνα που σίγουρα επιβαρύνει περισσότερο την κατάσταση.
 
Και ενώ το μήνυμα κάθε καλοκαιριού, που ευτυχώς έχουν υιοθετήσει πολλές γειτονιές και νοικοκυριά της Κομοτηνής, είναι «αφήστε ένα μπολάκι με νερό έξω από την πόρτα σας», η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν επαρκεί.
 

Το έχουμε γράψει και ξαναγράψει πολλές φορές ότι τρόπος υπάρχει και από τις αρμόδιες τοπικές αρχές, να  παρέχουν την βοήθεια εκείνη δίχως να απαιτείται η παρέμβαση ενός «Αϊνστάιν» αλλά και πολλά χρήματα. Ωστόσο σε επίπεδο Ροδόπης κάποια τέτοια παρέμβαση δεν έχουμε δει.
 
Την είδαμε ωστόσο στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου της Αλεξανδρούπολη όπου φορείς σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης τοποθέτησαν σε δυο σημεία του οικισμού ποτίστρες για τα αδέσποτα ζωάκια.
 
Την πρωτοβουλία γνωστοποίησε στο facebook ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Ναϊτίδης  επισημαίνοντας τα εξής: «Η αξίας της αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων, η ενημέρωση των κατόχων σκύλων για τις νομικές τους υποχρεώσεις, η υποστήριξη και εφαρμογή των νόμων και οι βιωματικές εκπαιδεύσεις – ενημερώσεις συμπεριφοράς σκύλων που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με φιλοζωικές ομάδες και συλλόγους, είναι στόχοι που έχουν τεθεί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου και υλοποιούνται σταδιακά. 
Χρειάζεται να δούμε αυτά που μας ενώνουν μαζί τους και όχι αυτά που μας χωρίζουν. Έτσι μόνο θα σεβαστούμε την ύπαρξή τους, τη ζήση τους και θα αναγνωρίσουμε το δικαίωμα τους στη ζωή. Τέλος ευχαριστούμε το κατάστημα Happy-Pets – Dogsacademy για την άμεση ανταπόκριση και την ευγενική του προσφορά».
 
Προτάσεις επίσης προς μίμηση! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.