Ποσες θεσεις αρκουν για την καλυψη των κενων του Νοσοκομειου Κομοτηνης;

Για το υπουργείο τέσσερις

Η κάλυψη τεσσάρων θέσεων αρκεί για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Κομοτηνής σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Υγείας. Τα παραπάνω συνάγονται από την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη προς τον βουλευτή του ΚΚΕ Σάκη Βαρδαλή ο οποίος είχε καταθέσει στις 13 Οκτωβρίου σχετική ερώτηση για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικού που παρουσιάζει το Νοσοκομείο της πόλης μας. Στην απάντησή του ο υπουργός αρκείται απλά στην παράθεση των θέσεων που προκηρύχτηκαν για το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο με τις δύο τελευταίες προκήρυξης του ΑΣΕΠ για την υγεία αλλά και στη γνωστοποίηση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκ μέρους της 4ης ΥΠΕ για τη μετάταξη υπαλλήλων στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» ώστε να καλυφθούν με μετάταξη κενές θέσεις των υπηρεσιών του εν λόγω Νοσοκομείου.
 
Από εκεί και πέρα δεν γίνεται ουδεμία αναφορά για το αν θα ακολουθήσουν κι άλλες ή έστω το -κλασικό πλέον στην πολιτική ζωή του τόπου- «τόσο μας επέτρεψαν να κάνουμε τόσο κάναμε». Θυμίζουμε ότι η ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ ήταν «τι σκοπεύει να κάνει το υπουργείο για να δώσει λύση στο πρόβλημα του νοσοκομείου». Επομένως και η απάντηση του υπουργείου θα έπρεπε να απαντά σε αυτό το ερώτημα. Τα όσα περιλαμβάνονται λοιπόν στο απαντητικό έγγραφο του αν. υπουργού θεωρούμε ότι είναι και η σχεδιαζόμενη πολιτική του υπουργείου.
 
Θα μου πείτε βέβαια πως άμα λυθούν όλα τα προβλήματα του νοσοκομείου μετά δεν θα έχουν χώρο να επισκέπτονται οι κυβερνώντες και να τάζουν… Είναι και αυτό μια στάσις νοιώθεται…Χ.Λ. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.