Πως βαφονται τα «δημοσια» αυγα;

Παλαιότεροι και νεότεροι, το έχουμε πάρει απόφαση πως σε αυτή την χώρα τουλάχιστον το «ό,τι δηλώσει ο καθένας είναι» ισχύει στο έπακρο. Και έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό, καθότι είμεθα επίσης υπέρμαχοι του «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα» υπό την έννοια ότι πρέπει πρωτίστως να ξεκινάμε από τα καθ’ ημάς, και κατά την άποψή μας να μένουμε και σε αυτά!
 
Όταν όμως ο κάθε «πετεινός» ή «γάιδαρος» ή ο «καθένας» διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, ήτοι δικά μου, δικά σου, δικά μας τότε θα πρέπει να υπάρχει και μία κάποια προσοχή.
 
Και οι ευθύνες δεν βαραίνουν τόσο τον «πετεινό» ή τον «γάιδαρο» ή τον «καθένα» καθότι, καλώς ή κακώς, θεωρεί ή πιστεύει ή θέλει να πιστεύει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε όποιο πόστο, ανεξαρτήτως εμπειρίας, προϋπηρεσίας, διαπιστευτηρίων, ικανοτήτων κ.ο.κ. αλλά ο εντολέας του προαναφερθέντα και διαχειριστής του δημοσίου χρήματος, που είτε δεν γνωρίζει – ως οφείλει βέβαια – είτε δεν θέλει να «μάθει».
 
Και άιντε στον ιδιωτικό τομέα, ο έχων την ευθύνη αναλαμβάνει και το ρίσκο της επιτυχίας ή της αποτυχίας αντίστοιχα, το ρίσκο μιας πιθανής αποτυχίας σε κάτι που χρηματοδοτείται από τα κρατικά ταμεία, ποιος το αναλαμβάνει;
 
Ο σοφός λαός λέει πως με πορδές δεν βάφονται αυγά… ! Pardon me για το λεξιλόγιο …αλλά προσυπογράφω! Ν.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.