Πως θα επιβιωσετε το Τμημα Ελληνικης Φιλολογιας

Η πώς σταμάτησα να φοβάμαι τη Λατινική Φιλολογία και έμαθα να αγαπάω τη Γλωσσολογία

Εγχειρίδιο επιβίωσης για φοιτητές και φοιτήτριες που έχουν εγγραφεί το 2016-2017 στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης θα λάβουν οι φοιτητές που θα βρεθούν σήμερα το απόγευμα στις 6 στο κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης, στην τελετή υποδοχής των πρωτοετών.
 
Ο Οδηγός επιβίωσης κυκλοφορεί φέτος για πρώτη χρονιά και φιλοδοξεί να καλύψει το όποιο κενό πληροφόρησης, αλλά και να βοηθήσει τους πρωτοετείς που ως νεοεισερχόμενοι αναζητούν πληροφορίες ορισμένες φορές από λάθος πηγές.
 
Συνοψίζει δε με τρόπο εύληπτο τα βήματα που πρέπει να κάνουν προκειμένου να πλοηγηθούν αποτελεσματικά και με ασφάλεια στις ακαδημαϊκές διαδικασίες του Τμήματος, που είναι ορισμένες φορές δαιδαλώδεις, για λόγους που δεν εξαρτώνται πάντα από τη διοίκηση του Τμήματος.
 
Στον οδηγό υπάρχουν πληροφορίες για τις διαδικασίες εγγραφής, απόκτησης πάσο, κωδικών για το πανεπιστημιακό e-mail, το πρόγραμμα σπουδών, τις δηλώσεις μαθημάτων και συγγραμμάτων, δυνατότητες πρακτικής άσκησης, τα μαθήματα παιδαγωγικής επάρκειας.
 
Όσο για την τελετή υποδοχής, αυτή θα ξεκινήσει με Χαιρετισμό από την Πρόεδρο του Τμήματος Καθηγήτρια κ. Ζωή Γαβριηλίδου, θα συνεχιστεί με την βράβευση της κ. Μαρίας – Αργυρώς Ζαρμπούνη, η οποία εισήχθη πρώτη στο Τμήμα, Παρουσίαση του Τμήματος ενώ θα ολοκληρωθεί με υποβολή ερωτήσεων από τους νέους φοιτητές.Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.