Πορεια συμπαραστασης στη Sila Abalay στην Κομοτηνη

Από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση και την Utopia AD

Πορεία συμπαράστασης πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Ροδόπης από κοινού με την Utopia AD. Σκοπός της πορείας, που προορισμός ήταν το Τουρκικό Προξενείο, ήταν να διαδηλώσουν τη συμπαράσταση στη 16χρονη Sila Abalay, που από την 1η Απριλίου ξεκίνησε απεργία πείνας αλλά και σε όλους τους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς κρατούμενους.
 
Να θυμίσουμε ότι η Sila Abalay συνελήφθηκε κατά τις εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις μετά την ομηρία του εισαγγελέα Kiraz, και κατηγορείται για συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση.
 
Η νεαρή άρχισε την απεργία πείνας λέγοντας. « Τώρα που είμαι σε νόμιμη ηλικία ώστε να συλληφθώ, και με δεδομένο το ότι είμαι πολιτική κρατούμενη, βάλτε με μαζί με τους πολιτικούς κρατούμενους» και βρίσκεται από την αρχή στην απομόνωση, όπου η κατάσταση της υγείας της συνεχώς επιδεινώνεται.
Σύμφωνα με την υπεράσπιση της Abalay, η σύλληψή της βασίζεται στις υποψίες της αστυνομίας ότι πήρε μέρος σε παράνομη δράση, μετά από την παρουσία της σε συνέντευξη τύπου, και ότι η κράτησή της είναι χωρίς στοιχεία. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.