Ποντιακες λυρες, τοπικα ειδη και εικονες για τη ΠτΔ

Απαρατήρητα

Η Θράκη, παραδοσιακά, είναι μια φιλόξενη περιοχή, και έτσι, όταν ήρθε η πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε αυτή, δεν μπορούσαμε να την αφήσουμε να φύγει με άδεια χέρια.

Έτσι και έλαβε δώρα τόσο στο Θρυλόριο, όσο και στους Ασκητές, από τις τοπικές αρχές, πέρα φυσικά από τα λουλούδια που της έδωσαν κάτοικοι των οικισμών επισκέφτηκε.

Έτσι στο Θρυλόριο, της παρέδωσαν, μετά την περιήγησή της στην φωτογραφική έκθεση, μια παραδοσιακή Ποντιακή Λύρα, καθώς και βιβλία με τις παραδόσεις του οικισμού, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς».

Όμως τόσο η Μητρόπολη, όσο και ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών, δεν μπορούσαν να μείνουν πίσω.

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, μεταφέροντας τις ευχές του ιερέα του ναού του Αγίου Γεωργίου Ασκητών, του Εκκλησιαστικού του Συμβουλίου και των ανθρώπων του οικισμού, της παρέδωσε μια εικόνα του αγίου Γεωργίου, για το γραφείο της.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, της προσέφερε ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα, μαζί με την ευχή να επιστρέψει το συντομότερο στην περιοχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.