Ποναει κεφαλι, κοβει κεφαλι

Σε αυτή τη χώρα δεν μαθαίνουμε ποτέ

Λουκέτο βάζει σε όλες τις παιδικές χαρές ο Δήμος Σιθωνίας στη Χαλκιδική, μετά το δυστύχημα σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι του Δήμου Κασσάνδρας, με τη λειτουργία τους να αναστέλλεται χωρίς καμία εξαίρεση μέχρι να ελεγχθούν όλες και να συντηρηθούν.

Βέβαια κάποιος αφελής θα μπορούσε να πει πως υποχρέωση του Δήμου Σιθωνίας, όπως και κάθε Δήμου στην Ελλάδα, είναι να ελέγχει συνεχώς και να πιστοποιεί τις παιδικές του χαρές, όμως αυτός ο αφελής μάλλον δεν γνωρίζει πως βρισκόμαστε στην Ελλάδα, όπου οι έλεγχοι είναι σαν την ησυχία: κάτι σχετικό.

Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως το 2017, είχαν ξηλωθεί, ή τουλάχιστον είχε δοθεί εντολή για να ξηλωθούν, όλες οι παιδικές χαρές για τις οποίες η πιστοποίηση ήταν υποχρεωτική και θα έπρεπε να έχει γίνει από το 2014.

Τότε μάλιστα, επειδή σε αυτή τη χώρα δεν μαθαίνουμε ποτέ, το θέμα της πιστοποίησης των παιδικών χαρών είχε αναδειχθεί από ένα άλλο ατύχημα σε Λούνα Πάρκ, αυτή τη φορά στο Ελληνικό, όταν και είχε βρει το θάνατο ένα 13χρονο αγοράκι.

Πήρε χρόνια για τους Δήμους να πιστοποιήσουν και να ξανανοίξουν τις παιδικές χαρές τους, (και μερικοί ακόμα βρίσκονται πίσω) όμως από ό,τι φαίνεται, κανείς δεν μαθαίνει σε αυτή τη χώρα από το παρελθόν, και έτσι είμαστε καταδικασμένοι αεναώς να το επαναλαμβάνουμε.

Δεν ξέρουμε αν ήταν πιστοποιημένες, και θα έπρεπε να λειτουργούν οι παιδικές χαρές του Δήμου Σιθωνίας, ή αν ήταν ανοιχτές όπως λειτουργούσε το Λούνα Πάρκ στο Πευκοχώρι, με την ελπίδα πως δεν θα γίνει και τίποτα σοβαρό. Άλλωστε σε μια χώρα που λείπει η σοβαρότητα, γιατί να ενδιαφερθούν;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.