Ποναει κεφαλι, κοψει κεφαλι!

Τον περιορισμό των εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό, αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας, όχι για εκπαιδευτικούς λόγους, αλλά γιατί, σύμφωνα και με την διευκρίνησή του, ότι υπάρχει και «η γενική διαπίστωση ότι οι οικογένειες πολλών μαθητών και μαθητριών αδυνατούν να πληρώσουν τα έξοδα μιας εκδρομής εξωτερικού» για αυτό και «λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι πάμπολλες και ποικίλες οι εναλλακτικές δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα για τη διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών, κρίθηκε αναγκαίο να προστατευθούν από τέτοιες πικρίες οι μαθητές και οι μαθήτριες των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα».
 
Έτσι λοιπόν το υπουργείο Παιδείας, για το οποίο σελίδες θα μπορούσαν να μην γεμίσουν για τα όσα έχει κάνει για την καταπολέμηση της παραπαιδείας, η οποία θα μπορούσε κανείς να πει ότι αδικεί πολύ περισσότερο τους μαθητές από φτωχότερες οικογένειες, και πολύ πιο ουσιαστικά, αποφάσισε πως αντί να στηρίξει τους μαθητές, ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν και αυτοί εκεί, το οποίο θα ήταν, κατά κάποιους, δικαιότερο και προοδευτικότερο, δεν θα αφήσει να πάει κανένας, για να δείξει έτσι το ταξικό του πρόσημο (το οποίο, παρεμπιπτόντως, σίγουρα δεν είναι συν).
 
Και παρεμπιπτόντως οι πενταήμερες στο εξωτερικό, δεν απαγορεύτηκαν, γιατί προφανώς το Υπουργείο στην απέραντη σοφία του θεωρεί πως η πικρία των μαθητών από φτωχότερες οικογένειες δεν επεκτείνεται σε αυτές.
 
Το ίδιο Υπουργείο δε ξόδεψε χιλιάδες ευρώ, για να φτιάξει επιτροπές, για να προτείνουν αλλαγές στο Λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για να επιστρέψει τελικά από ό,τι φαίνεται στο σύστημα των δεσμών που υπήρχε πριν το 1999, το οποίο θα μπορούσαμε να το είχαμε προτείνει και εμείς και τζάμπα, για να μην παιδεύονται. Το σημαντικό, πάντως, είναι πως δεν πήγαν οι πλούσιοι στα εξωτερικά. Όλα τα άλλα είναι καλώς καμωμένα… Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.