Πολυπληθης συμμετοχη και στο σεμιναριο παραδοσιακων χορων του Συλλογου Εβριτων ν.Ροδοπης

Στο χθεσινό φύλλο του «ΠτΘ» φιλοξενήσαμε το σχετικό με το 1ο Φεστιβάλ Λαϊκών Δρωμένων ρεπορτάζ που έλαβε χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πόλη μας. Μία γιορτή αφιερωμένη στην παράδοση, όπου μέλη τριών καλεσμένων συλλόγων από την Δράμα, την Νάουσα και την Καβάλα, παρουσίασαν στο κοινό της Κομοτηνής, τα παραδοσιακά δρώμενά τους, υπό τους ήχους του μουσικού σχήματος «Οδρύσες».
 
Το μεσημέρι του Σαββάτου ωστόσο, στο πλαίσιο του διήμερου φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε και σεμινάριο παραδοσιακών χορών στη στέγη του Συλλόγου Εβριτών, που γνώρισε αντίστοιχη επιτυχία, καθώς αγκαλιάστηκε από χορευτές, φοιτητές του ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής αλλά και δασκάλους παραδοσιακού χορού. Σκοπός του σεμιναρίου αυτού η γνωριμία με χορούς άλλων περιοχών της χώρας μας και γενικότερα με την παράδοση του τόπου μας μέσα από την παρακολούθηση καταξιωμένων δασκάλων και ερευνητών όπως οι κ.κ. Δημήτρης Γουλιμάρης, Γιάννης Τσιρογιάννης και Γιάννης Καναργιέλης.
 
Ιδιαίτερα αξιόλογη πρωτοβουλία από πλευράς του Συλλόγου Εβριτών ν.Ροδόπης που ελπίζουμε να βρει αντίστοιχη συνέχεια και του χρόνου. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.