Πολος μαθητικων επισκεψεων το Λαογραφικο μουσειο Κομοτηνης

Εμπεδώνεται σιγά σιγά στην εκπαιδευτική κοινότητα

Η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής και η σύγχρονη προσέγγιση που επιχειρεί να προσδώσει στη λειτουργία του, η μουσειολόγος κ. Κέλυ Γκόγκου, φαίνεται πως όχι μόνο έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, αλλά να εμπεδώνεται, ως τόπος προορισμού, για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν οπτικές της πόλης, των κατοίκων και του παρελθόντος της.

Ειδικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Μουσείο, φαίνεται πως έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη της εκπαιδευτικής κοινότητας και έτσι ολοένα και περισσότερα σχολεία του τόπους μας, επιλέγουν να το επισκεφθούν.

Χαρακτηριστικά σημειώνουμε, δια του λόγου το αληθές πως μόνο το προηγούμενο διάστημα επισκέφθηκαν το Μουσείο μαθητές του Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής, του 2ου Δημοτικού Σχολείου, του 3ου Πειραματικού Λυκείου, του 2ου Γυμνασίου, του 5ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής καθώς και του Λυκείου Ιάσμου με μαθητές Erasmus+ από Πορτογαλία, Ελλάδα, Ιταλία, Λιθουανία και Τουρκία και με θέμα: “Technology as a solution for climate change”.

Νομίζουμε πως αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στη Μουσειολόγο κ. Κέλυ Γκόγκου, όσο και τη ΔΚΕΠΠΑΚ, υπό την αιγίδα της οποίας λειτουργεί το Μουσείο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.