Πολλα παραπονα για την προσωπικη διαφορα στον Χατζηδακη

Η πιο συχνή αναφορά που άκουσε ο υπουργός κατά την επίσκεψή του στην αγορά της Κομοτηνής

Να κάνει κάτι για την προσωπική διαφορά. Αυτή ήταν μια από τις πιο συχνές παραινέσεις που άκουσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης, κατά την επίσκεψή του στην αγορά της Κομοτηνής, το απόγευμα της Πέμπτης.

Για να πούμε την αλήθεια, ο υπουργός κράτησε τη γραμμή μιας και στις περισσότερες συζητήσεις που είχε με τους θαμώνες των καφενείων από όπου πέρασε, μιλούσε για τον Περιφερειάρχη, τον οποίο ήρθε στην Κομοτηνή για να στηρίξει (αν και στο ερώτημα, γιατί μπορεί να χρειάζεται στήριξη σε μια ΠΕ που πήρε 55% την πρώτη Κυριακή, μόνο τα στελέχη της ΝΔ μπορεί να γνωρίζουν).

Και μπορεί να μην είναι τεχνικά ο άμεσα αρμόδιος υπουργός για τις συντάξεις, όμως αυτός έχει την ευθύνη των χρημάτων, οπότε, πάλι τεχνικά, από αυτόν πρέπει να ζητήσουν όλοι.

Για αυτό και οι περισσότεροι συνταξιούχοι, παρότι καθ’ όλα φιλικοί, του ζήτησαν να κάνει κάτι για την προσωπική διαφορά, η οποία αποτελεί, 7 χρόνια μετά την επιβολή της, το μόνιμο αγκάθι για τους συνταξιούχους.

Δεν γνωρίζουμε αν οι παραινέσεις των συνταξιούχων θα εισακουστούν, ξέρουμε πάντως πως ο Υπουργός γύρισε, έστω και επί τροχάδην, τους εμπορικούς δρόμους της πόλης, συνάντησε καταστηματάρχες, βγήκε φωτογραφίες σε μπαρμπέρικο, δεν παρέλειψε να πάρει μαζί του σουτζούκ λουκούμ, αλλά και να επισκεφτεί τα περισσότερα καφενεία πέριξ του κέντρου.

Για να πούμε την αλήθεια, η επίσκεψη αυτή, ακόμα και για τα προεκλογικά δεδομένα, ήταν αρκετά αόριστη, και ως ένα σημείο, διεκπαιρεωτική. Ας ελπίσουμε πως ο κ. Χατζηδάκης θα επιστρέψει σύντομα στην περιοχή μας, με μια πιο ουσιαστική ατζέντα, μιας και όπως το παραδέχτηκε και ο ίδιος, η ΑΜΘ βρίσκεται πίσω από την υπόλοιπη Ελλάδα αναπτυξιακά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.