Πολιτιστικος «οργασμος» αλλα και ανησυχια

Απαρατήρητα

Ημέρες πολιτιστικού «οργασμού» ζούμε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας, ειδικότερα στην Κομοτηνή, καθώς επί καθημερινής βάσεως, σχεδόν, υπάρχουν περισσότερες της μίας επιλογές για πολιτιστικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα. Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, βιβλιοπαρουσιάσεις, δράσεις για παιδιά, αθλητικές διοργανώσεις γεμίζουν το πολιτιστικό «καλεντάρι» των ημερών, που για πολλούς πολλούς βέβαια μήνες παρέμενε κενό σε σημείο τέτοιο που σχεδόν ξεχάσαμε την ύπαρξή του.

Εκδηλώσεις από δημόσιους αλλά και ιδιωτικούς «φορείς» που μέχρι στιγμής τυγχάνουν θερμής ανταπόκρισης, τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους, που αποδεικνύει πως οι πολίτες «διψούν» από τις ανάσες αυτές πολιτισμού, σε όλες του τις εκφάνσεις.

Ωστόσο, με την αφορμή των αυξημένων και πάλι κρουσμάτων, αλλά και των κυβερνητικών «φωνών» που δυστυχώς φαίνεται πως προλειαίνουν το έδαφος για νέους περιορισμούς ακούμε τις τελευταίες ημέρες και την έκδηλη ανησυχία μια άμεσης επιστροφής στον πολιτισμό δια των …οθονών μας.

Υπάρχουν δε συγκεκριμένοι κλάδοι, όπως αυτός του βιβλίου, που ήδη κατακερματισμένος γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια έδινε την «μάχη» του δια των βιβλιοπαρουσιάσεων, σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις και επλήγη εκ νέου, ανεπανόρθωτα νομίζουμε, από τα προηγούμενα lockdown.

Και όχι μόνο ο κλάδος του βιβλίου αλλά ευρύτερα ο κόσμος των γραμμάτων και των τεχνών, που καλώς ή κακώς, αναπτύσσεται, εξελίσσεται και κυρίως βιοπορίζεται από την δια ζώσης επαφή που δεν υποκαθίστανται.

Με την ελπίδα η ανησυχία αυτή να μην βρει εύφορο «έδαφος» κρατάμε την «δίψα» του κόσμου που διαφαίνεται!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.