Πολιτιστικη «αφθονια» κατοπιν συνεννοησης

Αν κάτι δεν λείπει αυτό το διάστημα από την Κομοτηνή είναι οι εκδηλώσεις

Αν κάτι δεν λείπει αυτό το διάστημα από την Κομοτηνή είναι οι εκδηλώσεις και ευρύτερα οι δράσεις πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα που λαμβάνουν χώρα καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας και με «αποκορύφωμα» τα Σαββατοκύριακα.

Δράσεις για όλα τα «κονφόρ» και όλες τις ηλικίες, με ποικίλη μάλιστα θεματολογία, από θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, ζωντανές εμφανίσεις αγαπημένων καλλιτεχνών, βιβλιοπαρουσιάσεις, αφιερώματα όπως η Γιορτή Παιδικού Βιβλίου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, αθλητικές διοργανώσεις κ.α.

Δράσεις ο αριθμός των οποίων αναμένεται το επόμενο διάστημα να αυξηθούν τόσο δεδομένου ότι ο καιρός «ανοίγει» και άρα σε μία πόλη όπως η Κομοτηνή που υπολείπεται μεγάλων στεγασμένων χώρων για φιλοξενία δράσεων θα υπάρχουν και περισσότεροι χώροι υπαίθριοι αυτοί τη φορά, όσο και γιατί αναμένονται και τα φετινά Ελευθέρια που θα γεμίσουν το πρώτο μισό τουλάχιστον του Μαΐου όσο και οι λοιπές διοργανώσεις, δημόσιας αλλά και ιδιωτικής πρωτοβουλίας που μαθαίνουμε ότι ετοιμάζονται.

Ήδη άλλωστε έχουν ανακοινωθεί δύο συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών για τον φετινό Ιούνιο στην Κομοτηνή και έπονται κι άλλες όπως μαθαίνουμε.

Ο πολιτιστικός αυτός «αναβρασμός» αν μη τι άλλο πολύ μας αρέσει, πολύ δε περισσότερο η αφθονία αυτού που επιτρέπει ακόμα και να επιλέγουμε την καλύτερη με βάση την διάθεση και τα θέλω μας, ωστόσο κρύβει και κάποιους «κινδύνους» υπό τη έννοια ότι ήδη έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο άξιες λόγου και συμμετοχής εκδηλώσεις και δράσεις να πέφτουν η μία πάνω στην άλλη.

Με αποτέλεσμα κάποιος που επιθυμεί να παρακολουθήσει αμφότερες να αδυνατεί για προφανής λόγους και δευτερευόντως μια εκ των δύο ή και οι δύο δράσεις – εκδηλώσεις να «ζημιώνονται» ως προς την τελική συμμετοχή.

Καλή και εξαιρετική θα λέγαμε λοιπόν η αφθονία, ωστόσο εν όψει και της περαιτέρω συνέχειάς της, ίσως θα ήταν καλό να υπάρξει μια κάποια συνεννόηση από τους διοργανωτές όσων θα ακολουθήσουν. Κρίμα είναι…!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.