Πολιτικη υπευθυνοτητα

Ο κ. Γραβάνης εμφανίστηκε αν μη τι άλλο ανώτερος των περιστάσεων

Τα όσα διημείφθησαν κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής, αν μη τι άλλο, εκδήλωσης κοπής της βασιλόπιτας της ΔΕΕΠ Ροδόπης της ΝΔ τα διαβάσατε αναλυτικά τόσο την έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική έκδοση του «ΠτΘ».

Στα όσα ξεχωρίσαμε, κατά την άποψή μας, είναι και η στάση που επέδειξε ο επικεφαλής της «Σύμπραξης Προοπτικής» και υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής Αντώνης Γραβάνης ο οποίος φανταζόμαστε ένοιωσε την ίδια έκπληξη ακούγοντας τα περί «χαλαρής ψήφου» στις δημοτικές εκλογές δια στόματος του προέδρου της ΔΕΕΠ Γιάννη Τζαμπάζη, αφού είχε προηγηθεί σαφές και αυστηρό μήνυμα ενότητας τόσο για τις εθνικές όσο και για τις περιφερειακές εκλογές.

Οφείλουμε λοιπόν να ομολογήσουμε ότι ο κ.Γραβάνης επέλεξε τον δρόμο της πολιτικής σοβαρότητας, που κατά την άποψή μας τουλάχιστον ως έναν βαθμό υπολειπόταν από μέρος της εκδήλωσης, θέτοντας τα πράγματα στην σωστή τους βάση τόσο ως προς την υποψηφιότητά του όσο και ως προς το προσδοκώμενο από μια κομματική οργάνωση, ήτοι την ενότητα και την από κοινού προσπάθεια σε όλα τα μέτωπα, γεγονός άλλωστε που νωρίτερα είχε υπογραμμίσει και ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ντίνος Μορφακίδης και πυροδότησε άλλωστε και τις όλες αντιδράσεις.

Ο κ.Γραβάνης εμφανίστηκε αν μη τι άλλο ανώτερος των περιστάσεων αρνούμενος αφενός να δυναμιτίσει περισσότερο το κλίμα, αφετέρου να πάρει μέρος στις όποιες κομματικές διενέξεις, υπογραμμίζοντας τον λόγο της υποψηφιότητάς του που αφορά στην «αλλαγή» που όπως είπε χρειάζεται ο τόπος ζητώντας ενότητα και την συμμετοχή όλων, σε έναν αγώνα ο οποίος δεν υπολείπεται έναντι των εθνικών και των περιφερειακών εκλογών.

Παράδειγμα πολιτικής υπευθυνότητας αν μη τι άλλο για την υπενθύμιση ότι η κάθοδος στις εκλογές ενός ή και περισσότερων προσώπων δεν αφορά στην ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών αλλά-τουλάχιστον δεν θα έπρεπε- αλλά την ικανοποίηση μια στόχευσης που ευνοεί το ευρύ κοινό! Γεγονός που η πλειοψηφία των πολιτικών ξεχνά!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.