Πληθος κοσμου τα Θεοφανεια

Όμορφες στιγμές που είχαμε λησμονήσει

Ομολογουμένως τα φετινά Θεοφάνεια στο σύνολο των επίσημων τελετών καθαγιασμού των υδάτων είδαμε κόσμο πολύ. Λίγο η πανδημία του κορωνοϊού που μας «στέρησε» τις προηγούμενες χρονιές την συμμετοχή σε μία εκ των σημαντικότερων της Χριστιανικής θρησκευτικής παράδοσης, λίγο ο καιρός που παρέμεινες ανοιξιάτικος εν μέσω του πρώτου μήνα του 2023, λίγο η διάθεση για λίγες «ανάσες» από την επίσης ομολογουμένως δύσκολη καθημερινότητα ο κόσμος έδωσε το παρών τόσο στις τελετές όσο και ακολούθως σε καταστήματα εστίασης, καφέ, ταβέρνες και εστιατόρια.

Όμορφες στιγμές που είχαμε λησμονήσει και αν μη τι άλλο αποδεικνύουν και την «δίψα» του κόσμου για «επιστροφή» σε μια πρότερη του κορωνοϊού πραγματικότητα και όσο πιο κοντά βεβαίως γίνεται σε κανονικότητα δεδομένων των υφιστάμενων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που και από μόνες τους δύσκολες είναι.

Η πρώτη εξ αυτών που ακολουθεί και συνεπάγεται σε συλλογική «έξοδο» είναι οι απόκριες που όπως μπορείτε να διαβάσετε στις επόμενες σελίδες του «ΠτΘ» φέτος για πρώτη φορά μετά την έλευση της πανδημίας αναμένεται να εορταστούν κανονικά και στην Κομοτηνή με το KOMon Party που επιστρέφει.

Είθε το 2023 να μας δώσει πολλές ακόμα τέτοιες αφορμές και να τις χαρούμε ανεμπόδιστα!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.