Πλημμυρα δωρεων για τον Ερυθρο Σταυρο Κομοτηνης

Για να βοηθήσουν τους εθελοντές του στην μάχη που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν με τις φλόγες

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση φορέων, εταιρειών, αλλά και απλών πολιτών, στο κάλεσμα του παραρτήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για υλικό που θα βοηθήσει στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.

Καταστήματα, εταιρείες και απλοί πολίτες έσπευσαν να βοηθήσουν τους εθελοντές, που όλες τις ημέρες της φωτιάς, από τον Έβρο μέχρι και τον Ίασμο, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για την αντιμετώπισή τους.

Έτσι συμπολίτες μας προσέφεραν τσάπες, που αποτελούν χρήσιμο εργαλείο για την δημιουργία αντιπυρικων ζωνών κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων τους, ενώ συγκινητική ήταν η ιστορίας μιας συμπολίτισσάς μας που παρέδωσε στον Ερυθρό Σταυρό το παλιό αλυσοπρίονο του πατέρα της, που δεν βρίσκεται πια εν ζωή, που ελέγχθηκε και πραγματοποίησε και κοπές στο πεδίο.

Αυτό αποτελεί το δεύτερο αλυσοπρίονο που πήρε το παράρτημα, μετά από ένα  αλυσοπρίονο της εταιρίας Stihl, προφορά του κ. Αθανάσιου Παρμάκη και της εταιρία Stihl που έχει ήδη προστεθεί στο δυναμικό τους.

Παράλληλα ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Ροδόπης προσέφερε υγειονομικό υλικό, ενώ ο Άτλας Κομοτηνής BC προσέφερε ένα κράνος για τους εθελοντές, που παρέλαβαν ακόμα τρία από την κ. Λούλα Καλοδημίδου που διατηρεί φαρμακείο στον Ίασμο.

Τέλος το ξενοδοχείο Anatolia Hotel Komotini δώρισε ένα ασύρματογια το όχημα του Ερυθρού σταυρού, που επιτρέπει την απρόσκοπτη επικοινωνία των Εθελοντών κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.