Πετρελαιο στα σχολεια της Βορειου Ελλαδος για 6η χρονια απο τον Βελγο Φιλελληνα Τζιμι Τζαμαρ

Για έκτη συνεχή χρονιά, ο βέλγος φιλέλληνας και επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Βέλγιο, Τζίμι Τζαμάρ, συνεχίζοντας τη δράση αλληλεγγύης «12 ώρες για την Ελλάδα», συγκέντρωσε χρήματα για το πετρέλαιο θέρμανσης των απομονωμένων σχολείων της Βόρειας Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα χθες, Δευτέρα, ο Βέλγος φιλέλληνας παρέδωσε επίσημα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΕΕ, επιταγή 31.000 ευρώ,  το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα διατεθεί για τα σχολεία της Σαμοθράκης, η οποία επλήγη πρόσφατα από πλημμύρες.

Την επιταγή παρέλαβε η Ασπασία Λεβέντη, πρόεδρος του International Foundation for Greece (IFG), το οποίο τα τελευταία τέσσερα χρόνια αναλαμβάνει να προωθήσει τα χρήματα στον σκοπό τους. Η ίδια εξήγησε πως ο κ. Τζαμάλ τα τελευταία έξι χρόνια διοργανώνει τουλάχιστον μία συναυλία, κινητοποιώντας καλλιτέχνες απ όλη την Ευρώπη, από όπου συγκεντρώνει χρήματα που προορίζονται αποκλειστικά για «πετρέλαιο στα σχολεία».

Στη φετινή  συναυλία, η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Παντελής Θαλασσινός και η Σοφία Παπάζογλου, ενώ πολλές φορές έχουν πάρει μέρος ο Λ. Μαχαιρίτσας, ο Ι. Κότσιρας, ο Δ. Σαββόπουλος, ο Κ. Φέρρης, ο Β. Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας, ο οποίος ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου, είναι «πρέσβης καλής θέλησης του ιδρύματος IFG» και θα παρουσιάσει, στις 4 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής για πρώτη φορά τον δίσκο Film noir Ελλήνων συνθετών, ο οποίος στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο. Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τα έσοδα του δίσκου θα διατεθούν επίσης για πετρέλαιο στα ελληνικά σχολεία.Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.