Περιοδεια στα προσεχως

Απαρατήρητα

Το γεγονός ότι η Κομοτηνή έχει πολλά, και αξιόλογα κτίρια και μνημεία αναδείχθηκε από την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Κομοτηνή, της Παρασκευή.

Και στην Τσανάκλειο πήγε, και το Ιμαρέτ επισκέφτηκε, και το βυζαντινό Φρούριο είδε, και τον Ιερό ναό κοιμήσεως της Θεοτόκου είδε, και αν ήταν και λίγο προσεκτική, παρατήρησε και τον σκελετό του Μητροπολιτικού Μεγάρου στην περιοχή του Κάστρου.

Από τις επισκέψεις αυτές όμως, αναδείχθηκε και κάτι άλλο: ότι τα μνημεία αυτά, αξιόλογα όπως είναι, παραμένουν κλειστά προς το κοινό, μιας και σε όλα, πραγματοποιούνται εργασίες.

Βέβαια το γεγονός ότι πραγματοποιούνται παρεμβάσεις και δεν ρημάζουν, είναι κάτι θετικό, ιδίως όταν μιλάμε για την Κομοτηνή, όπου έχουμε την ατυχή συνήθεια να αφήνουμε κτίρια να ρημάζουν, όμως και πάλι, αν κάποιος εκτός πόλης τα δει με την ευκαιρία της παρουσίας της προέδρου, αν θελήσει να τα επισκεφτεί σε περίπτωση που θα επισκεφτεί την Κομοτηνή, θα φάει πόρτα.

Το πρόβλημα φυσικά δεν εντοπίζεται μόνο στην πόλη μας, αλλά τόσα «προσεχώς» μαζί στην επίσκεψη μάλλον είναι δύσκολο να μαζευτούν.

Εκτός βέβαια και αν πρόκειται για ένα βαθύ σχέδιο της Δημοτικής Αρχής, να ξαναφέρει την Πρόεδρο όταν τελειώσουν τα έργα, για να δείξει την πρόοδό τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.