Περιμενουν το Νομοσχεδιο της συγχωνευσης στο Τμημα Ελληνικης Φιλολογιας

Πάνω από 3.000 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί στο ψήφισμα διαμαρτυρίας

Πάνω από 3.000 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με τους καθηγητές του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, στο κείμενο ενάντια στην συγχώνευση του με τα υπόλοιπα Τμήματα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, ενώ γίνονται προσπάθειες ενεργοποίησης συναδέρφων και αποφοίτων τους τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας.

Με τις κινητοποιήσεις των φοιτητών να συνεχίζονται, με κατάληψη και του Τμήματος, η ελπίδα από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, είναι ότι θα μπορέσουν να αναστρέψουν την απόφαση, και τις ελπίδες τους ενισχύει το γεγονός ότι ενώ το νομοσχέδιο το περιμέναμε μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, πλέον έχουμε μπει στον Δεκέμβριο και ακόμα δεν έχει εμφανιστεί.

Η μόνη κίνηση που υπήρξε από το υπουργείο Παιδείας για τα νομοσχέδια του που είχαν συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο που εισήχθηκε και αυτό του ΔΠΘ, ήταν το σχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, με ανακοινώσεις να αναμένονται την Τρίτη αλλά τελικά να μετατίθενται για τις 19 Δεκεμβρίου.

Επίσης εγείρουν και ζητήματα για την νομιμότητα της πρότασης, μιας και δεν πέρασε πρώτα από τις συνελεύσεις των Τμημάτων και την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, ώστε να εγκριθεί.

Όλα αυτά δείχνουν ότι, αν μη τι άλλο, το νομοσχέδιο για το ΔΠΘ καθυστερεί, όπως βέβαια πολλά πράγματα στην Ελλάδα. Επειδή όμως οι προθεσμίες, έτσι όπως δημιουργούνται από το μηχανογραφικό των πανελληνίων, τείνουν να είναι ασφυκτικές, το πιθανότερο είναι πως το νομοσχέδιο θα εμφανιστεί σύντομα.

Υπό ποια συνθήκη, και το τι θα περιλαμβάνει, θα το μάθουμε όταν δούμε την τελική του μορφή, αλλά να μην εκπλαγείτε αν εμφανιστεί εκεί γύρω στην περίοδο λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όταν και όλοι θα είναι απασχολημένοι με άλλα πράγματα, για να προχωρήσει «αβασάνιστα», και οι όποιες κινητοποιήσεις να γίνονται κατόπιν εορτής.

Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα, έτσι προχωρούν τα πράγματα, είτε είναι θετικά, είτε είναι αρνητικά, για αυτό και θεωρούμε εύλογο να υπάρχει επιφύλαξη, ειδικά όταν δεν ξέρουμε ακριβώς τι θα συμβεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.