Περιμενοντας το εργο να ωριμασει

Απαρατήρητα

Ειδική Μονάδα Ωρίμανσης Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας θα συστήσει η κυβέρνηση στο ΤΑΙΠΕΔ, για την προετοιμασία και την ωρίμανση έργων που εντάσσονται στο «Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας», συμπεριλαμβανομένων και όσων σχετίζονται με το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η ωρίμανση, την οποία ακούμε συχνά από πολιτικούς όλων των βαθμίδων της τοπικής και εθνικής διοίκησης, δεν είναι κάτι τύποι στο Τενεσί που περιμένουν πετώντας πώματα στα βαρέλια του ουίσκι, αλλά η διαδικασία με την οποία το έργο από ιδέα και μελέτη περνά στο φάσμα σχεδιασμού, μελετών, ερευνών, αδειοδοτήσεων και εξασφάλιση πόρων, πράγματα που στην Ελλάδα, λόγω της εμπλοκής πολλών υπηρεσιών, πάνε… κάπως αργά.

Γι’ αυτό και η ειδική υπηρεσία, η οποία όμως, κατά τη γνώμη μας, προσπαθεί να αντιμετωπίσει το σύμπτωμα, και όχι της αιτίας της καθυστέρησης. Η αιτία, ή  μάλλον οι αιτίες της καθυστέρησης, είναι πολλαπλές: η δαιδαλώδης νομοθεσία, οι αλληλεπικαλύψεις υπηρεσιών, η υποστελέχωση τους, και μια σειρά από ζητήματα τα οποία απαιτούν σημαντικές παρεμβάσεις, για να μπορέσουν να κινηθούν όλα τα ζητήματα.

Επειδή όμως η επίλυση αυτών των ζητημάτων είναι δύσκολα πράγματα, φτιάχνουν μια ειδική μονάδα, και ας τους να τρέχουν αυτοί. Αρκεί βέβαια να μην γίνουν σαν τους ουισκάδες του Τενεσί, και απλώς περιμένουν και αυτοί να ωριμάσει…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.