Περιμενοντας την ΕΤΑΔ

Απαρατήρητα

Με αφορμή τον καθαρισμό του Ξενία την Παρασκευή, μας δημιουργήθηκε (για πολλοστή φορά) η απορία αν ποτέ θα δούμε κάτι να κινείται, όσο αφορά στο συγκεκριμένο ακίνητο.

Και αυτό γιατί μέσα στο καλοκαίρι ακούσαμε, πάλι, ότι υπάρχει ενδιαφέρον για το ξενοδοχείο, αλλά οι μήνες πέρασαν, και οι πολυθρύλητοι ενδιαφερόμενοι μάλλον χάθηκαν στο δρόμο.

Βέβαια αυτή δεν ήταν η μοναδική απογοήτευση που μας επιφύλασσε η Εταιρεία, μιας και η πολύφερνη ανάπλαση του χώρου δίπλα στο Κάμπινγκ του Φαναρίου, η οποία επίσης φερόταν να βρίσκεται προ των πυλών, φαίνεται ότι δεν κατάφερε να τις περάσει, και παρόλο που σε κάποια φάση είδαμε κάτι κινήσεις δίπλα στο Κάμπινγκ, τελικά πάλι απογοητευτήκαμε.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η ΕΤΑΔ μας έχει συνηθίσει σε αυτή τη διελκυστίνδα, όπου κάθε λίγο ακούμε για αξιοποίηση, και στο τέλος μένουμε να περιμένουμε να γίνει κάτι. Ακόμα και όταν προχωρούσε κάτι, όπως οι παραχωρήσεις εκτάσεων στην παραλία Φαναρίου, αυτό γινόταν με μεγάλη ταλαιπωρία και παλινωδίες.

Κατανοούμε ότι ίσως υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, μιας και η Εταιρεία (αφήνοντας στην άκρη την ορθότητα ή όχι της κίνησης) έχει να διαχειριστεί ουσιαστικά όλες τις ιδιωτικοποιήσεις και παραχωρήσεις ακινήτων της χώρας, αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, όλες αυτές οι καθυστερήσεις μειώνουν, και σίγουρα δεν αυξάνουν, την αξία αυτού του χαρτοφυλακίου.

Ίσως θα ήταν ορθότερο αυτές οι εκτάσεις και τα ακίνητα να παραχωρούνταν στην τοπική αυτοδιοίκηση, που παρόλο που δεν έχει συνέλθει από τα πλήγματα των μνημονιακών ετών, τουλάχιστον έχει δυνατότητες να υλοποιήσει προγράμματα και να τα αξιοποιήσει.

Τουλάχιστον θα ξέρουμε ποιον να κυνηγήσουμε, αν δεν γίνει τίποτα, και να μην κουνάμε μάταια το χέρι προς ανώνυμους μανδαρίνους στην Αθήνα…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.