Περι των πολιτιστικων συλλογων

Απαρατήρητα

Το ότι ζούμε σε εποχές δύσκολες, δεν χρειάζεται κάποιος να παρακολουθεί την επικαιρότητα για να το κατανοήσει. Το βλέπει, το βιώνει, το αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του, που βαίνει όλο και περισσότερο πιο δύσκολη ή σε κάθε περίπτωση επιβαρυμένη και σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της επιβίωσης, όσο όμως και σε ζητήματα ψυχολογίας.

Άλλωστε πόσοι από εμάς δεν επαναλαμβάνουμε κάθε μέρα πόσο δύσκολο είναι πλέον να κρατά κάποιος την αισιοδοξία του με τα όσα διαμείβονται στον κόσμο, στη χώρα, στον τόπο. Τα ΜΜΕ δεν βοηθάνε, δεδομένου ότι η ενημέρωση δεν γνωρίζει «φραγμούς» υπό την έννοια ότι δεν μπορεί ή σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να είναι επιλεκτική. Έτσι αν ανοίξει κανείς την τηλεόρασή του, την εφημερίδα, τον υπολογιστή ή το κινητό του σε κάποιο ειδησεογραφικό site θα έρθει «αντιμέτωπος» με δολοφονίες, βιασμούς, κάθε λογής καταγγελίες, ακόμα και με την απειλή πολέμου που επικρέμεται πάνω τα κεφάλια μας, και φυσικά με την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και και και.

Το είπε και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου Ηλίας Μπούκας στην χθεσινή μας συνέντευξη στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» το πόσο αρνητικό ρόλο παίζει η τηλεόραση σε όλο αυτό το κλίμα φόβου, ανασφάλειας και παραίτησης που δυστυχώς αποπνέει η εποχή. Αντιπαραβάλλοντας το παράδειγμα των πολιτιστικών συλλόγων που ειδικά για την επαρχεία, δια μέσου των δράσεων ή ακόμα και έστω της ύπαρξής τους και υπό την έννοια του «ανήκειν» σε μια συλλογικότητα λειτούργησε και λειτουργεί «κατευναστικά» στην ψυχοσύνθεση πολλών. Αποτελώντας ευκαιρία κοινωνικοποίησης, ψυχαγωγίας, διάδρασης, δημιουργίας, σε κάθε περίπτωση καταφυγής από την δύσκολη πραγματικότητα έστω και για λίγες ώρες, τόσο αναγκαία.

Άλλη μια, από την μεγάλη συνεισφορά, των πολιτιστικών συλλόγων στη καθημερινότητα όλων. Σε μια περιοχή που έχουμε την ευτυχία να «βρίθει» από συλλόγους και συλλογικότητες που σίγουρα έχουν να προσφέρουν προς την κατεύθυνση αυτή.  

Ας τους ενδυναμώσουμε, με τη συμμετοχή μας πρωτίστως! N.B.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.