Περι της λειτουργιας των σχολειων

Πολλά ήταν τα παράπονα των γονέων για την απόφαση της κανονικής λειτουργίας των σχολείων τη Δευτέρα παρά τον παγετό

Πολλά ήταν τα παράπονα των γονέων αλλά και εκπαιδευτικών της περιοχής μας για την απόφαση της κανονικής λειτουργίας των σχολείων την Δευτέρα παρά τον παγετό.

Να υπενθυμίσουμε ότι το σύνολο των Δήμων της Ροδόπης πλην τριών περιπτώσεων στον Δήμο Αρριανών δεν έκρινε ως λογική την διακοπή της δια ζώσης διδασκαλίας λόγω ψύχους παρά το γεγονός παρά το γεγονός ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα προβλέπουν τον αερισμό των τάξεων ως μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό, γεγονός το οποίο επεσήμαναν και οι προαναφερθέντες.

Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ δεν ήταν λίγοι οι  διευθυντές που έσπευσαν κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου στα σχολεία για να θέσουν σε λειτουργία την θέρμανση ώστε να μην «παγώσουν» οι μαθητές, γεγονός όμως που δεν αφαιρεί την υποχρέωση του εξαερισμού των τάξεων.

Ο  Δήμος Μαρωνείας – Σαπών πάντως έλαβε χθες την σχετική απόφαση να κρατήσει την Τρίτη τις σχολικές μονάδες της γεωγραφικής επικράτειάς του κλειστές, απόφαση που έλαβαν και άλλοι δήμοι της Θράκης όπως της Ξάνθης.

Δεδομένων πάντως των πολικών θερμοκρασιών που ισχύουν η αίσθηση των οποίων ενισχύεται λόγω και των ισχυρών ανέμων μάλλον θα έπρεπε οι αρμόδιοι φορείς να το ξανασκεφτούν. Μια ακόμα ημέρα τηλεκπαίδευσης θα είναι!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.