Περι Μεγαρου ο λογος

Απαρατήρητα

Την είδαμε την επαναλειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, την παρακολουθήσαμε, είδαμε την κοσμοσυρροή και τον πανηγυρικό χαρακτήρα της πρώτης αυτής εορταστικής εκδήλωσης, όπως επίσης και τα θετικά σχόλια και τα συγχαρητήρια που έλαβε η διοργανώτρια αρχή, και πολύ τα χαρήκαμε ομολογουμένως.
 
Και όντως η εορταστική αυτή Χριστουγεννιάτική εκδήλωση τα είχε όλα και ορθώς. Θα πρέπει ωστόσο να επισημάνουμε πως η επαναλειτουργία αυτή έφερε αμέσως μετά και την συζήτηση για το αν τελικά το Μέγαρο θα παραμείνει ανοιχτό, θα γίνουν κι άλλες εκδηλώσεις ή αν τελικά θα μείνουμε σε αυτή τη μία.
 
Και να σου οι ερωτήσεις και να σου ακόμα και τα άτυπα στοιχήματα. Βεβαίως ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος το έχει δηλώσει ρητώς ότι άπαξ και άνοιξε θα παραμείνει ανοιχτό και στη διάθεσή συλλόγων, συλλογικοτήτων και λοιπών που θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για να τους διατεθεί ο χώρος. Και δεδομένων και των όσων ελέχθησαν από χείλη επίσημα και όχι μόνο τα χρόνια που μεσολάβησαν και το Μέγαρο κρατούσε τις πόρτες του κλειστές τα αιτήματα θα πρέπει να συγκεντρώνονται κατά δεκάδες καθότι και η πόλη, η  ευρύτερη περιοχή γενικότερα θέλει επιτέλους να της «αποδοθεί» το καμάρι του τόπου και ορθώς ξανά.
 
Δεδομένων όλων των προαναφερθέντων αν κρίνουμε ότι η επαναλειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής ήταν ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο κερδήθηκε,  η συνέχιση της λειτουργίας του και κυρίως οι όροι κάτω από τους οποίους αυτό θα λειτουργήσει είναι ακόμα μεγαλύτερο αλλά και δυσκολότερο, δεδομένων μόνο των ποσών που απαιτούνται για την λειτουργία του.
 
Εδώ θα ‘μαστε όμως… ο χρόνος θα τα δείξει όλα! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.