Περι Καβαλας…

Απαρατήρητα

Γράφαμε στο χθεσινό φύλλο του «ΠτΘ» για την άγνοια που φαίνεται να «επιδεικνύει» το κέντρο σε σχέση με την Θράκη. Συμπέρασμα στο οποίο βεβαίως δεν καταλήξαμε τώρα, καθότι πολλάκις στο παρελθόν έχει αποδειχτεί περίτρανα, ωστόσο το επαναβεβαιώσαμε με την αφορμή την καραντίνα στον οικισμό Αγίασμα, του Δήμου Ιάσμου και την πλειάδα αναφορών γεωγραφικών και γραμματικών, λανθασμένων, τόσο από πλευράς επίσημων φορέων (βλέπε Πολιτική Προστασία) όσο και από πλευράς συναδέλφων δημοσιογράφων.

Και εκεί που θεωρούσαμε ότι η όποια «σύγχυση» περιορίζεται στην Θράκη, διαψευστήκαμε παρακολουθώντας το καθημερινό τηλεπαιχνίδι «Ρουκ Ζουκ» που παρουσιάζει η Ζέτα Μακρυπούλια, όταν ο παίκτης και οι συμπαίκτες του, κλήθηκαν να περιγράψουν την πόλη της Καβάλας.

Πέραν της λέξης «χωριό» για το οποίο όπως διαφάνηκε και από τις απαντήσεις των συμπαικτών του ο παίκτης επέμεινε, με την παρουσιάστρια να σπεύδει «διορθωτικά», οι υπόλοιπες λέξεις που επελέγησαν ήταν «Βορράς», «Αεροδρόμιο», «Θάλασσα» κατόπιν επίσης «παρεμβάσεως» της παρουσιάστριας και… «Μακεδονία»!!!

Δια του λόγου το αληθές μπορείτε να παρακολούθησε το συγκεκριμένο στιγμιότυπο στο εξής link: https://www.youtube.com/watch?time_continue=129&v=eFUedsSvDnE&feature=emb_title


Και αν μέσα σε όλο αυτό προκύπτει και ένα κάποιο μειδίαμα, κρίνουμε αν μη τι άλλο ότι σοβαρά θα πρέπει να μας απασχολήσει η άγνοια, βασικών έστω χαρακτηριστικών, όχι μόνο της Καβάλας, ευρύτερα της Περιφέρειας, αλλά και των όρων που φαίνεται πως ξεκάθαρα περιγράφουν την εικόνα της «Αθηνοκεντρικής» κοινωνίας για την ελληνική περιφέρεια του Βορρά. Και ακόμα περισσότερο δια στόματος νεότερων Ελλήνων και Ελληνίδων, που θα αποτελέσουν το μέλλον, και προς τους οποίους θα πρέπει αν μη τι άλλο να «εξασφαλίσουμε» δίοδο.  Προς προβληματισμό λοιπόν! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.