Περι επιχορηγησεων και δημοπρασιων

Απαρατήρητα

Πολύ διασκεδάσαμε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, στην συζήτηση επί των θεμάτων εγκρίσεων ή μη επιχορηγήσεων σε Σωματεία και Συλλόγους της περιοχής για τις προγραμματισμένες δράσεις τους.
 
Και ο λόγος διότι η πλειοψηφία των εκπροσώπων των προαναφερθέντων που κλήθηκαν στην συνεδρίαση προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αιτήματα, τα είπαν «σταράτα», απλά και κατανοητά, υπενθυμίζοντας στο σώμα και σε όλους τους παρευρισκομένους ότι δεν είναι όλα πολιτική και ότι λίγο πολύ τον απέναντί μας τον γνωρίζουμε και συνδιαλεγόμαστε μαζί του πέραν της τυπικότητας που επιβάλλει η συνεδρίαση.
 
Βέβαια κάποια στιγμή, όπως επισημάνθηκε και από το σώμα, η συζήτηση λίγο έλειψε να μετατραπεί σε δημοπρασία, καθότι όπως ήταν φυσικό ο Δήμος δεν μπορεί να ικανοποιήσει το μέγεθος των αιτημάτων των συλλόγων, διότι τα αιτήματα από αντίστοιχους φορείς και ομάδες για ενίσχυση αυξάνονται και πληθύνονται.
 
Ως προς το ζήτημα μάλιστα είχαμε την παρέμβαση της επικεφαλής της παράταξης «Εμείς η Πόλη» κ. Φελίνας Καζάκου η οποία πρότεινε την σύσταση διαπαραταξιακής 7μελούς επιτροπής για την αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας των δράσεων των συλλόγων που ενισχύονται από τον δήμο, για να λάβει τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, ο οποίος βέβαια είπε ότι καλό θα ήταν αυτή να συσταθεί το 2019, ούτως ώστε να μην υπάρχουν «σκιές» ως προς τις χρηματοδοτήσεις – ενισχύσεις εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
 
Πάντως στην εν λόγω περίπτωση θα ταίριαζε πολύ ένα «κουδουνάκι» τύπου δημοπρασίας στην έδρα, που βέβαια το είδαμε στην έδρα του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου που συνεδρίαζε παράλληλα.
 
Ωραιότατα! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.