Περι χρεωσεων και Aegean Airlines

Απαρατήρητα

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε προσφάτως για την δυνατότητα (;) που προσφέρει πλέον η Aegean Airlines στους πελάτες της να επιλέξουν την θέση της προτίμησής τους στα ταξίδια τους, με τις αντίστοιχες χρεώσεις κατά περίπτωση.
 
Συγκεκριμένα η νέα αυτή «δυνατότητα» όπως αναφέρει η εταιρεία δίνεται σε όσους επιλέγουν να ταξιδεύουν με όση άνεση επιθυμούν, σε μία εκ των τριών τύπων θέσεων που προσφέρονται στα δρομολόγια της. Απλά η άνεση που επιλέγει ο καθένας χρεώνεται.
 
Για όσους επιθυμούν  λοιπόν μεγαλύτερη απόσταση από το μπροστινό τους κάθισμα, αλλά και την πρωτιά στην αποβίβαση οι “Up Front” θέσεις είναι οι ιδανικές. Αρκεί να είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε 5 ευρώ παραπάνω για τις πτήσεις του εσωτερικού και 12 ή 16 ευρώ παραπάνω για τις πτήσεις του εξωτερικού ανάλογα με την απόσταση.
 
Αντίστοιχα για όσους επιθυμούν θέση με μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια τους, υπάρχουν οι θέσεις Extra Legroom , οι οποίες βρίσκονται είτε στην πρώτη σειρά του αεροσκάφους είτε στις εξόδους κινδύνου, και απαιτούν μόλις 8 ευρώ επιπλέον για τις πτήσεις του εσωτερικού και αντίστοιχα 15 ή 22 ευρώ για τις πτήσεις του εξωτερικού ανάλογα με την απόσταση.
 
Την εν λόγω πρακτική την έχουν υιοθετήσει εδώ και αρκετά χρόνια πτήσεις εταιρειών χαμηλού κόστους, οι οποίες ωστόσο  είναι αυτό που λέει το όνομά τους, «χαμηλού κόστους» εν αντιθέσει με την Aegean Airlines που κάθε άλλο παρά χαμηλού κόστους της λες, την ώρα δε που παρά την νέα υπηρεσία διαφορές στα ήδη υψηλά κόμιστρα των εισιτηρίων δεν είδαμε.
 
Από εκείνες τις στιγμές, που το ύψος θα μπορούσε να θεωρηθεί και μειονέκτημα. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.