Περι αποκριατικων εκδηλωσεων…

Με τα πλέον αισιόδοξα μηνύματα ξεκινούν αυτή την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές, του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού για το 2017, αποκορύφωμα των οποίων παραδοσιακά θα αποτελέσει η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου.
 
Αισιόδοξα μηνύματα τόσο από το πλούσιο σε εκδηλώσεις, ποικίλου ενδιαφέροντος, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, όσο και από τις κρατήσεις των ξενοδοχείων, που σύμφωνα με τα Ξανθιώτικά ΜΜΕ, αγγίζουν φέτος ποσοστά του «ένδοξου» παρελθόντος, όπως γράφτηκε «δείχνοντας ότι το Καρναβάλι της Ξάνθης ανακτά την παλιά του αίγλη μετά το σοκ της οικονομικής κρίσης».
 
Το καλό αυτό κλίμα ενισχύεται και από τις προσπάθειες που γίνονται από πλευράς των εμπλεκομένων με τις Θρακικές Γιορτές για την καλύτερη δυνατή διοργάνωσή τους, ούτως ώστε όχι απλά το Ξανθιώτικο Καρναβάλι να ολοκληρωθεί δίχως προβλήματα, αλλά να προληφθούν και ζητήματα που στο παρελθόν δημιούργησαν αρνητικό κλίμα γύρω από τις γιορτές όπως θέματα της μέθης, μεμονωμένων καρναβαλιστών, ανεξέλεγκτης διάθεσης αλκοόλ και φαγητού από πλανώδιους ή άλλους παράνομους πωλητές για τα οποία έχουν ήδη προαναγγελθεί 24ωροι έλεγχοι προς κάθε κατεύθυνση.
 
Συσκέψεις όμως για την καλύτερη δυνατή οργάνωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων δεν πραγματοποιούνται μόνο στην ομολογουμένως «βασίλισσα του καρναβαλιού» της Βορείου Ελλάδος, της γειτονικής Ξάνθης, αλλά και στην Κομοτηνή, η οποία πέρυσι έκανε μία πολύ καλή αρχή, τόσο μέσω των εκδηλώσεων του Δήμου όσο και μέσα από λοιπές πρωτοβουλίες συλλόγων, την οποία φέτος όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές που ένωσαν τις δυνάμεις τους, επιθυμούν να επαναλάβουν αλλά και να εξελίξουν, με στόχο την καθιέρωσή τους.
 
Συσκέψεις λοιπόν επί συσκέψεων και στην Κομοτηνή, προεξάρχουσας της ΔΚΕΠΠΑΚ, αλλά και του Συλλόγου Εβριτών ν. Ροδόπης και της Trelacademy, ούτως ώστε φέτος, υπό το σύνθημα «η ισχύς εν τη ενώσει», το καρναβαλικό τετραήμερο της Κομοτηνής να στεφθεί από επιτυχία, διορθώνοντας τα λάθη και τις παραλείψεις της προηγούμενης χρονιάς και προσφέροντας τόσο στο κοινό της πόλης όσο και στους εν δυνάμει επισκέπτες μας, ένα γεγονός το οποίο κάθε χρόνο θα αναμένουμε.
 
Τόσο με το «κεντρικό» “2o Kom on Party” και την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, όσο και με την Τσικνοπέμπτη στην Κεντρική Πλατεία και την αποκριάτικη μαθητική παρέλαση, η οποία θα «κλείσει» τις εκδηλώσεις στις 25 Φεβρουαρίου.  
 
Καλύτερη λοιπόν, σαφέστατα, η φετινή οργάνωση ή τουλάχιστον σημαντική η προσπάθεια από πλευράς των εμπλεκομένων για ένα όχι απλά «άρτιο» αποτέλεσμα, αλλά για διοργάνωση η οποία ευελπιστούμε να ενθουσιάσει και να θέσει τις βάσεις για κάτι πολύ καλύτερο στο απώτερο μέλλον.
 
Εν αναμονή λοιπόν. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.