Περι αλαζονειας

Στην πολιτική όποιος/α ανεβαίνει, κατεβαίνει κιόλας.

Και μιας και μιλάμε και συμπεριφορές που δεν τιμούν κανέναν, από πολλά αποτελέσματα ανά την Ελλάδα, ειδικά της δεύτερης Κυριακής αποδείχθηκε ότι μία πλειοψηφία πολιτών έχει αυξημένα αντανακλαστικά απέναντι στην αλαζονεία.

Αυτό ωστόσο δεν αναιρεί το γεγονός ορισμένων αλαζονικών, μεταξύ άλλων, συμπεριφορών που τελικά «επιβραβεύτηκαν» υπό την έννοια ότι τελικά εκλέχτηκαν, πρόσωπα και παρατάξεις. Χαρακτηριστικότερη όλων ίσως η περίπτωση Μπέου στον Βόλο.

Πάντως τα προαναφερθέντα δεδομένα, παρά τις εξαιρέσεις που υπάρχουν, μάλλον ως ένα καλό μάθημα θα πρέπει να λογίζονται κυρίως από όσους εκλέχτηκαν αλλά όχι μόνο, καθότι έχουμε γίνει κοινωνοί αρκετών παραπόνων – καταγγελιών για ορισμένα τέτοια περιστατικά αλαζονείας στην περιοχή μας.

Και αν τα κριτήρια ψήφου κάποιων δεν λαμβάνουν υπόψιν τέτοιες συμπεριφορές με αποτέλεσμα πρόσωπα που τις επιδεικνύουν τελικά να έχουν εκλεγεί, ας σκεφτούν όσοι την επιδεικνύουν πως ειδικά σε μικρές περιοχές όπως η πλειοψηφία της ελληνικής περιφέρειας, ανάμεσά τους και η Ροδόπη, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, τίποτα σχεδόν δεν μένει κρυφό και κυρίως ότι η εκλογή τους δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων να λειτουργεί ως «πρόσχημα» εκδήλωσης αλαζονικών και υποτιμητικών συμπεριφορών.

Άλλωστε όπως πολλάκις η ιστορία έχει δείξει, και στην πολιτική βεβαίως βεβαίως, όποιος/α ανεβαίνει, κατεβαίνει κιόλας.

Προς γνώση λοιπόν…!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.