Περαστικα σας κ. Βοριδη!

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε με τις πρόσφατες δηλώσεις του περί της επένδυσης χρυσού στο Πέραμα του Έβρου, από την Αλεξανδρούπολη, ο Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης.
 
Ο κ. Βορίδης έδωσε το «παρών» στην κοπή πίτας της τοπικής ΝΟΔΕ, όπου μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του έκανε αναφορά στην επένδυση χρυσού των Σκουριών Χαλκιδικής, λέγοντας πως παρά τις εγκρίσεις που έχει λάβει το συγκεκριμένο έργο, η υλοποίησή του «σκοντάφτει» στις ιδεοληψίες και την  «από- επενδυτική» πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Τα λεγόμενα του κ. Βορίδη, πυροδότησαν, όπως ήταν λογικό, πληθώρα αντιδράσεων από την τοπική και όχι μόνο κοινωνία, αρχής γενομένης από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος  ερωτηθείς σχετικά τόνισε πως  τόσο ο ίδιος όσο και η τοπική κοινωνία παραμένουν αντίθετοι στην επένδυση χρυσού του Περάματος, εκφράζοντας μάλιστα την εκτίμηση ότι η Νέα Δημοκρατία μάλλον είναι φίλα προσκείμενη στο συγκεκριμένο έργο, στο οποίο ο ίδιος αντιτίθεται.
 
Ακολούθησε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, η οποία σε αυστηρό τόνισε μεταξύ άλλων επεσήμανε πως  «ο ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, όλα αυτά τα χρόνια, πρωτοστάτησε σ’ αυτόν τον αγώνα, και παραμένει σήμερα αταλάντευτος στη θέση ότι η συγκεκριμένη επένδυση παραβιάζει κάθε έννοια βιώσιμης ανάπτυξης του τόπου μας» υπενθυμίζοντας μάλιστα την ρητή διαβεβαίωση δια στόματος του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στον Έβρο για την μη υλοποίηση της επένδυσης Χρυσού στο Πέραμα.
 
Στη συνέχεια της ανακοίνωσης η Ν.Ε. Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας κατ΄ ουσίαν στις δηλώσεις του προέδρου της τοπικής ΝΟΔΕ κ. Φώτη Αδαμάκη – τόνισε ότι ο φορέας που εκπροσωπεί είναι ούτως ή άλλως αντίθετος με το έργο χρυσού του Περάματος διευκρινίζοντας πως η αναφορά Βορίδη αφορούσε τις Σκουριές της Χαλκιδικής και μόνο- υπογράμμισε πως οι όποιες προσπάθειες για υποβάθμιση του γεγονότος και για διαβεβαίωση περί του αντιθέτου από μέλη της ΝΟΔΕ, μάλλον ομοιάζει με προσπάθεια κατευνασμού της οργής της τοπικής κοινωνίας. Βέβαια σε πολλούς από τους συμπολίτες μας είναι γνωστές, από καιρό, οι θέσεις της Ν.Δ. για τις “επενδύσεις” χρυσού…. απλά το κορυφαίο στέλεχος της, ο κ. Μάκης Βορίδης, επιβεβαίωσε τη συνέχεια λόγου και έργου του κόμματος του κ. Κ. Μητσοτάκη με τα πεπραγμένα του κ. Α. Σαμαρά».
 
Στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρόεδρος της τοπικής ΝΟΔΕ, ο κ. Βορίδης επανήλθε στο θέμα μέσω του “paraskhnio.gr” στο οποίο υπογράμμισε πως ουδέποτε  είπε κάτι για τις επενδύσεις της εταιρείας εξόρυξης χρυσού στον Έβρο.
 
Το μόνο που θα σχολιάσουμε στην εν λόγω  περίπτωση, είναι ότι οι δηλώσεις του κ. Βορίδη αποτελούν μία πολύ καλή απόδειξη της άγνοιας που επιδεικνύουν οι της κεντρικής πολιτικής σκηνής για ζητήματα της περιφέρειας ή έστω την αδυναμία σύλληψης της «ευαισθησίας» ορισμένων θεμάτων αυτής. Και κυρίως καταδεικνύουν την  επιφανειακή αντιμετώπιση των πραγμάτων που δεν άπτονται της δικής τους «αρμοδιότητας». Το παράδειγμα του κ. Βορίδη δεν αποτελεί φυσικά μοναδικό περιστατικό…. Περαστικά σας κ. Βορίδη. Ν.Β.   

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.