Περασμενα μεγαλεια

Οι συμπαθούντες τον ονόμαζαν απλά ως ένα γνήσιο αριστερό οι μη συμπαθούντες από την άλλη του έχουν προσάψει πιο οξύς χαρακτηρισμούς όπως ας πούμε ότι ονειρεύεται καθεστώτα άλλων εποχών και άλλων φιλοσοφιών. Σε αυτούς τους δεύτερους ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έδωσε χθες ένα ακόμα «πάτημα» για να επιβεβαιώσουν τους χαρακτηρισμούς τους. Συγκεκριμένα χθες από το βήμα της βουλής αναφερόμενος σε θέματα του υπουργείου του και την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αποκάλεσε την Αγία Πετρούπολη ως Λένινγκραντ προκαλώντας τα σχόλια και τα γέλια των παρευρισκόμενων βουλευτών.
 
Το μικρό του γλωσσικό ατόπημα ο κ. Λαφαζάνης το δικαιολόγησε αμέσως μετά δηλώνοντας πως «πέρα από τον επίσημο τίτλο υπάρχει και η λαϊκή καθομιλουμένη. Καμιά φορά οι λαοί διαμορφώνουν τοπωνύμια τα οποία παραμένουν ανεξάρτητα από τις επίσημες ονομασίες που δίνουν τα κράτη. Ο καθένας λέει αυτό που νομίζει».
 
Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις κ. Λαφαζάνη… Δυστυχώς ο κόσμος εκεί έξω είναι πολύ σκληρός για να καταλαβαίνει από ευσεβείς πόθους… Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.