Πεπραγμενα πολυτελειας και απομονωμενοι απολογισμοι

Ιστορίες παράλληλες τα Πεπραγμένα των Δήμων Κομοτηνής και Ξάνθης

Απόντες ήταν τέσσερις παρατάξεις από την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, όπου παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα του Δήμου για το 2015, η οποία μάλιστα έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΘΤΠ θεωρώντας ότι αντιμετωπίζεται με νοοτροπία διαφημιστικής προβολής εδώ και χρόνια, ενώ η φετινή παρουσίαση, που περιλαμβάνει την κατά τους ίδιους «πολυτελής και πολυέξοδη» έντυπη καταγραφή των πεπραγμένων, με μια όμως φτωχή πραγματικότητα έργων στο Δήμο Ξάνθης, μιλώντας για «προβολή του τίποτα»
 
Για να πούμε την αλήθεια, εν μέρει καταλαβαίνουμε τις παρατάξεις, μιας και ο απολογισμός έχει όχι μόνο ένα έντυπο 63 σελίδων, αλλά και το δικό του λογότυπο, αλλά από τη στιγμή που στο Δήμο Ξάνθης περίσσεψαν σχεδόν 10 εκ. ευρώ (!) από τον περυσινό προϋπολογισμό, έχει κατιτίς να δώσει παραπέρα (αν και οι παρατάξεις έχουν και για αυτό σχόλιο, μιας και θεωρούν ότι αυτό περισσεύει γιατί δεν γίνεται τίποτα στο Δήμο).
 
Στην Κομοτηνή πάλι, τα πράγματα είναι πιο χαλαρά, μιας και οι απολογισμοί γίνονται με σημαντικά λιγότερη επισημότητα, ενώ κανείς δεν θα μπορούσε να κατηγορήσει το Δήμαρχο Κομοτηνής για οποιαδήποτε νοοτροπία διαφημιστικής προβολής.
 
Ίσως όμως ανάμεσα στα δύο άκρα, θα μπορούσε να υπάρχει ένα χαρούμενο μέσο, ώστε και οι απολογισμοί να γίνονται κτήμα περισσότερων πολιτών, αλλά και να μην φτάνουμε σε υπερβολές.
 
Θα μπορούσε για παράδειγμα ο απολογισμός να γίνεται όχι στη στενάχωρη αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, (ακόμα και αν η θρυλική νέα αίθουσα σε κάποια φάση ετοιμαστεί) αλλά σε ένα χώρο που να μπορεί να παρακολουθήσει περισσότερο κοινό το επιθυμεί. Εξωστρέφεια, χωρίς πολυτέλεια, αυτό είναι το κλειδί.Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.