Πενθος στον Συλλογο Κυπριων Ξανθης

Θρηνεί την απώλεια του Βασίλη Σοφού

Στο πένθος βυθίστηκε ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης, με το άγγελμα της απώλειας του Βασίλη Σοφού, ενός μέλος του που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του με τη δράση του.

Σε σχετική του συλλυπητήρια ανακοίνωση ο σύλλογος επισημαίνει

«Ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης είχε μια μεγάλη απώλεια, ένα επίλεκτο μέλος του Συλλόγου μας και της κυπριακής παροικίας στην Ελλάδα, ο Βασίλης Σοφού δεν είναι πλέον μαζί μας.

Ο Σύλλογος Κυπρίων εκφράζει την οδύνη του για την μεγάλη απώλεια και την συμπαράσταση του στη σύζυγο του Ελένη, τα παιδιά και τους οικείους του εκλιπόντος μέλους μας.

Η προσφορά του Βασίλη Σοφού, στη δράση και τα έργα του συλλόγου μας συνεχής και αδιάλειπτη, όπως και στην ιδιαίτερη μας μικρή πατρίδα. Η εισβολή των Τούρκων στο νησί μας, βρήκε τον Βασίλη Σοφού στην πρώτη γραμμή κυριολεκτικά, εκεί στο Πέντε Μίλι, στο χώρο απόβασης. Ποτέ δεν έπαψε να αγωνίζεται για τη σκλαβωμένη μικρή μας πατρίδα και ποτέ δεν συγχώρεσε  την προδοσία του νησιού μας.

Ευχόμαστε η οδός που βαδίζει πλέον να είναι μακαρία και ο Θεός να δώσει κουράγιο στη σύζυγο, τα παιδιά και τους οικείους σου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της κυπριακής γης, που θα τον δεχθεί σε λίγο όπως ήταν πάντα η επιθυμία του.

Ο Σύλλογος μας σε έκτακτη συνεδρία του αποφάσισε την κατάθεση στεφάνου στη μνήμη του και την κατάθεση του ποσού των 100 ευρώ στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.