Πεφτει ο ουρανος στα κεφαλια μας

Απαρατήρητα

Την ευκαιρία να νιώσουμε λίγο… Γαλάτες (τουλάχιστον όπως τους φαντάστηκαν οι Ουντερζό και Γκοσινί) είχαμε αυτό το Σαββατοκύριακο, μιας και ο κινέζικος πύραυλος που κινείτο εκτός ελέγχου, φαινόταν ότι θα περάσει και επάνω από την Ελλάδα.

Η πιθανότητα ο πύραυλος να χτυπήσει κατοικημένη περιοχή είναι πολύ μικρές, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του καταστρέφεται κατά την επανείσοδό του στη γη.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε πολλούς να το σχολιάσουν, αλλά και να παρακολουθούν την πορεία του, μια ανησυχία που μοιραζόταν πολλοί σε όλο τον κόσμο, μαζί με ενδιαφέρον, ενώ άλλοι δεν έχασαν την ευκαιρία για clickbait (ψεύτικες φωτογραφίες από την πτώση κυκλοφόρησαν ευρέως στο διαδίκτυο).

Τελικά ο πύραυλος έπεσε τελικά σε θαλάσσια περιοχή του Ινδικού Ωκεανού, κοντά στις Μαλδίβες, το πρωί της Κυριακής, βάζοντας τέλος στην ανησυχία, και αφήνοντας μας να επιστρέψουμε σε πιο σημαντικά, αλλά λιγότερα εντυπωσιακά ζητήματα, μιας και αν δεν το προσέξατε, βρισκόμαστε στο μέσο μιας πανδημίας.

Φυσικά, φαινόμενα σαν και αυτό, βοηθούν να μας αποσπάσουν την προσοχή από την, σε πολλές περιπτώσεις, δύσκολη καθημερινότητα, αλλά και πάλι, στη λίστα των προβλημάτων μας, το «κομμάτια πυραύλου που πέφτουν από τον ουρανό» θα περίμενε κάποιος να είναι πολύ χαμηλά. Μέχρι φυσικά τον επόμενο πύραυλο…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.