Πεδιο δοξης λαμπρον για την αναδειξη του μονοπατιου Ε6 και στη Ροδοπη

Δράσεις για την ανάδειξη και συντήρησή του θα πραγματοποιήσει η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας

Δράσεις για την ανάδειξη και συντήρηση του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε6 θα πραγματοποιήσει η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, τονίστηκε κατά το προχθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, με εγγραφή ποσού για αυτό το σκοπό στο πρόγραμμα δράσης της Περιφέρειας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε6, αρχίζει από τη Σκανδιναβία και καταλήγει στο Αιγαίο. Στην Ελλάδα εισέρχεται από τον Προμαχώνα Σερρών και αφού διέλθει από τους νομούς Δράμας και Ξάνθης εισέρχεται στη Ροδόπη στην περιοχή του χωριού Αστραία. Ακολούθως διέρχεται τον ποταμό Κομψάτο στην περιοχή Τρίκορφου και ακολουθεί πορεία από τα χωριά Πόα και Κερασιά προς το χωριό Σώστης. Μέσω της Κομοτηνής, διέρχεται από το Φύλακα και την Πελαγία και ανηφορίζει στο όρος Ίσμαρος, φθάνοντας στη Μαρώνεια. Από εκεί ακολουθεί την πλαγιά του Ισμάρου δίπλα στη θάλασσα. Στη συνέχεια εισέρχεται στο νομό Έβρου και μέσω Αλεξανδρούπολης κατευθύνεται στη Σαμοθράκη. Ανέρχεται στην κορυφή Σάος και μέσω του Προφήτη Ηλία καταλήγει στην Καμαριώτισσα.

Πρόσφατα λοιπόν λήφθηκε η πρωτοβουλία να ξεκινήσει στη Δράμα, η διαδικασία της σηματοδότησης και του καθαρισμού του μονοπατιού, την οποία θα στηρίξει και η ΠΕ Δράμας, με πόρους αλλά και όπως αλλιώς μπορεί.

Η συζήτηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, έφερε μοιραία και την σκέψη, από πλευράς Περιφερειακών Συμβούλων, να υπάρξουν ανάλογες δράσεις όχι μόνο στην ΠΕ Δράμας, αλλά και σε Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο.

Ο Περιφερειάρχης κ. Μέτιος σημείωσε πως σίγουρα θα υπάρξουν ανάλογες πρωτοβουλίες από τις άλλες διοικήσεις, επειδή όμως πάντα είμασταν της άποψης πως «συν Αθηνά και χείρα κίνει» θεωρούμε πως μάλλον θα πρέπει να αναλάβουν την πρωτοβουλία οι ήδη δραστήριοι ορειβάτες μας, ώστε να προχωρήσει και η Περιφέρεια στο δρόμο ( ή μάλλον στο μονοπάτι) της αρετής.

Για να σας προλάβουμε, ειλικρινά δεν γνωρίζουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται το μονοπάτι, έχοντας συναντήσει μόνο τις πινακίδες του σε διάφορα σημεία της Ροδόπης, όμως η όποια παρέμβαση, είναι πάντα προς το καλό.

Ιδιαίτερα όταν μιλάμε συνέχεια για τον εναλλακτικό τουρισμό, και την ανάγκη για την διαφορετική ανάδειξη της περιοχής μας, είναι καλό, πριν ανακαλύψουμε τον τροχό, να αξιοποιήσουμε αυτά που έχουμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.