Πεμπτη εκδοση για το «Οι κουρελουδες της Αλισαβας»

Εν μέσω θέρους και με τις γιορτές του Προφήτη Ηλία Ιάσμου να είναι … ante portas, πολύ καλά είναι τα νέα για το «Οι κουρελούδες της Αλισάβας» του ιασμιώτη συμπολίτη Νίκου Μητούση!!!
 
Τι εννοούμε; Την πέμπτη έκδοση του μυθιστορήματος που ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες από τις εκδόσεις Χάρτινη πόλη.
 
Θυμίζουμε εν ολίγοις κάποια από τα στοιχεία της ιστορίας του αγαπημένου μυθιστορήματος  –με τη συναρπαστική  ηρωίδα, την  Αλισάβα–  που πηγαίνει παντού, στην Εγγύς Ανατολή, στη Μικρά Ασία, στη Θράκη, στην Καβάλα  και… και…
 

«Δεκαετία του '70, σ' ένα χωριό στην Ξάνθη. Η Αλισάβα ζούσε μόνη της όλα αυτά τα χρόνια· δεν είχε φίλους, δεν είχε συγγενείς. Τους έχασε όλους μες στους καπνούς του πολέμου. Από μικρό κορίτσι, διάλεγε τα ρουχαλάκια τους, τα λουρίδιαζε για τις κουρελούδες της και αναθυμόταν τους αγαπημένου της στην αντίπερα όχθη. Κουβέντιαζε μαζί τους, έκλαιγε που δεν μπορούσε να τους αγγίξει, θύμωνε και μέρευε, αλλά δεν τους αποχωριζόταν. Τα παιδιά στη γειτονιά τη φοβόνταν, ωστόσο, ο μικρός Νικηφόρος κατάφερε να περάσει το κατώφλι της και να τη γνωρίσει. Η Αλισάβα θα ξαναζήσει μέσα από τις αφηγήσεις της στον νεαρό τις πιο έντονες στιγμές της ζωής της· τη Ραιδεστό στις αρχές του 20ού αιώνα, τους διωγμούς από την Πόλη, τη ζωή στην Καβάλα, τους ατέλειωτους πολέμους. Μεταξύ τους θα δημιουργηθεί μια δυνατή σχέση η οποία θα κρατήσει δεκαετίες, ώσπου εκείνος πλέον ενηλικιώνεται…» 
 
Να τις εκατοστήσει, αγαπητέ κ. Μητούση!!!Τ.Ν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.