Παυλος Δαμιανιδης και Χρηστος Μετιος: απο αντιπαλοι συνεργατες

Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ για να μάθουμε τον νέο Εκτελεστικό Γραμματέα της ΠΑΜΘ

Ο κύβος ερρίφθη λοιπόν, και δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ μέχρι να μάθουμε τον νέο εκτελεστικό γραμματέα, μετά την αποχώρηση της κ. Ζωής Κοσμίδου από τη θέση, λόγω συνταξιοδότησης.

Το όνομα όμως ήταν, ομολογουμένως έκπληξη (αν και η αλήθεια είναι πως υπήρχαν ενδείξεις για όποιον ήθελε να τις δει) αν λάβουμε υπόψη και την ιστορία των δύο ανδρών.

Οι δύο άνδρες έχουν υπάρξει αντίπαλοι, αλλά και έχουν βρεθεί στις ίδιες θέσεις, (σε διαφορετικές περιόδους) και στους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης.

Ας μην ξεχνάμε πως ο κ. Δαμιανίδης είχε διατελέσει όχι μόνο Δημοτικός Σύμβουλος Κομοτηνής, αλλά και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, και το ίδιο είχε κάνει και ο κ. Μέτιος, αφού η παράταξή του είχε επικρατήσει του κ. Δαμιανίδη (όπου συνεργάστηκαν και οι δύο με την κ. Κοσμίδου).

Να θυμίσουμε μάλιστα πως ο κ. Δαμιανίδης ήταν και ένας εκ των κατηγορουμένων στην περιβόητη δίκη της ΔΕΥΑΚ, που είχε ξεκινήσει η διοίκηση Κοτσάκη, (το κατηγορητήριο βέβαια είχε 30 κατηγορούμενους).

Στην αιρετή Περιφέρεια, ο κ. Δαμιανίδης ήταν ο πρώτος αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, για να τον διαδεχθεί στη θέση ο κ. Μέτιος με την επικράτηση Παυλίδη στις εκλογές του 2014

Πάντα λοιπόν βρισκόταν σε αντίθετες παρατάξεις, και μάλιστα, να θυμίσουμε, πως υπήρξαν κατά καιρούς αντιπαραθέσεις εντός του συμβουλίου για μια σειρά από θέματα της Ροδόπης, τόσο όσο ο κ. Μέτιος ήταν Αντιπεριφερειάρχης, όσο και όταν διαδέχθηκε τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη στην διοίκηση της Περιφέρειας.

Όμως προς το τέλος, οι σχέσεις φαίνεται να είχαν αρχίσει να ξεπαγώνουν: ο κ. Μέτιος είχε ευχηθεί καλή επιτυχία στον κ. Δαμιανίδη όταν αυτός ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής στις εκλογές του 2019, και πιο σημαντικό, τον είχε επιλέξει στην επιτροπή για τον σχεδιασμό, την επιλογή και τον προγραμματισμό των δράσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ για την εκατοστή επέτειο της ενσωμάτωσης της Θράκης στον εθνικό κορμό.

Φαίνεται πως ο κ. Δαμιανίδης, είτε με το έργο του στην επιτροπή, είτε σε άλλες επαφές, άφησε καλές εντυπώσεις στον Περιφερειάρχη, που τον τοποθέτησε σε μια ιδιαίτερα νευραλγική θέση για την λειτουργία της Περιφέρειας.

Άλλωστε ο κ. Δαμιανίδης δεν είναι το πρώτο μέλος του ΚΙΝΑΛ που συνεργάζεται με τον κ. Μέτιο, μιας και η παράταξη «Περιφέρεια σε Δράση», που στηρίχθηκε από το Κίνημα, συνεργάστηκε από την αρχή της τρέχουσας θητείας με τον Περιφερειάρχη.

Δεν χρειάζεται να κοιτάμε το παρελθόν όμως. Όλοι (και όλα) θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Άλλωστε αν κάτι δεν μπορεί να προσάψει κανείς στον κ. Δαμιανίδη, είναι η έλλειψη γνώσεων στην αυτοδιοίκηση, αλλά και η ικανότητα.

ΥΓ: Φρεσκάροντας την μνήμη μας για τις σχέσεις μεταξύ του Περιφερειάρχη και του νέου Εκτελεστικού Γραμματέα του, πέσαμε επάνω σε μια αντιπαράθεση των δυο τους για τον τρόπο λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, μετά την επιστροφή του στην Περιφέρεια από την Αναπτυξιακή Ροδόπης.

Ο κ. Δαμιανίδης τότε ήταν επικριτικός για το μοντέλο που θέλησε να εφαρμόσει η Περιφέρεια, και είχε αναφέρει μάλιστα πως όταν ο ίδιος αποχώρησε το 2014 από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, άφησε σχέδιο οργανισμού εγκεκριμένο από το Υπουργείο.

«Το Μέγαρο θέλει ανθρώπους με εμπειρία, και το υπόβαθρο για να σχεδιάσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις» είχε πει τότε. Αμ έπος, αμ έργον…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.