Πασχαλινο μποτιλιαρισμα

Απαρατήρητα

Γειτονικές χώρες, όπως η Βουλγαρία αλλά και η Τουρκία, επέλεξαν για ολιγοήμερες διακοπές, το τριήμερο του Πάσχα, συμπολίτες μας Θρακιώτες, και όχι μόνο αλλά και το αντίστροφο.

Το γεγονός διαφάνηκε από τις τεράστιες ουρές που σχηματίστηκαν κυρίως στην επιστροφή, ήτοι την Δευτέρα του Πάσχα τόσο στον Μεθοριακό Σταθμό της Νυμφαίας όσο και στο Τελωνείο των Κήπων, πού ήταν στην κυριολεξία χιλιομέτρων σε αμφότερα τα ρεύματα. Σε ό,τι αφορά στον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας κυρίως στην έξοδο από Ελλάδα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν ήταν λίγοι οι Βαλκάνιοι γείτονες που επέλεξαν την Ελλάδα για ολιγοήμερες διακοπές.

Ιδιαίτερα επίσης «εντυπωσιακό» το γεγονός ότι μία μεγάλη πλειοψηφία των ταξιδιωτών, δεν ήταν από τα «δικά μας» μέρη αλλά εκτός των ορίων της ΠΑΜ-Θ όπως η Θεσσαλονίκη ακόμα και η Αθήνα που ταξίδεψαν ακόμα και με τουριστικά λεωφορεία για την Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μποτιλιάρισμα και μάλιστα μεγάλο είχαμε και «εσωτερικά» επί της Εγνατίας Οδού στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, στα διόδια της Ασπροβάλτας, που σύμφωνα με τα όσα καταγράψαμε φαίνεται πως οφείλεται εν μέρει στους προαναφερθέντες ταξιδιώτες αλλά και σε Θρακιώτες, και όχι μόνο, πού ήρθαν για τις ημέρες του Πάσχα στην πατρίδα τους.

Παρά την ταλαιπωρία πάντως σε αμφότερες τις περιπτώσεις ελάχιστοι ήταν όσοι παραπονέθηκαν, δεδομένου ότι επρόκειτο για το πρώτο πιο «κανονικό» και από άποψη μετακινήσεων Πάσχα των τελευταίων δύο ετών, ένεκα και της πανδημίας. Επομένως του παραπόνου προκρίθηκε ο ενθουσιασμός του ταξιδιού!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.