Πασχα ανευ κορωνοιου και γεματου Πασχαλιατικου τραπεζιου;

Η ακρίβεια έρχεται να αλλάξει τις διατροφικές μας συνήθειες

Ένα Πάσχα πιο κοντά στην κανονικότητα των προ κορωνοϊού χρόνων «υπόσχεται» η κυβέρνηση ως προς το κομμάτι των περιορισμών της πανδημίας που ακολουθώντας το πανευρωπαϊκό παράδειγμα αίρονται σιγά σιγά.

Κι αν το φετινό Πάσχα, ένεκα φυσικά και του ελληνικού Καλοκαιριού, από άποψη υγειονομικών συνθηκών, θυμίσει παλαιότερα έτη ήτοι καλύτερα, το ίδιο δεν αναμένεται να γίνει σε ότι αφορά και το πασχαλινό τραπέζι.

Ένεκα των μεγάλων ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής και όχι μόνο που σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις δεν αναμένεται να αφήσει ανεπηρέαστα και τα αμνοερίφια η τιμή των οποίων θα πάρει την ανιούσα, μεταξύ άλλων και λόγω μικρής προσφοράς σε σχέση και με την ζήτηση.

Και αν το πασχαλινό τραπέζι ως προς το κύριο «συστατικό» του παραμείνει ως έχει, έχει ενδιαφέρον η τοποθέτηση του προέδρου του συλλόγου Κρεοπωλών Καβάλας Κώστα Κεχαγιά ο οποίος μιλώντας στο kavalanews.gr εξέφρασε την άποψη ότι το μοσχάρι σε έναν χρόνο από τώρα θα θεωρείται είδος πολυτελείας, λόγω τιμής που θα φτάσει έως και τα 17 ευρώ χωρίς και πάλι να καλύπτει το κόστος της εκτροφής του για τον παραγωγό.

Αν  ο κορωνοϊός άλλαξε άρδην την καθημερινότητά μας και δη την κοινωνική μας ζωή, έρχεται τώρα η ακρίβεια να αλλάξει και τις διατροφικές μας συνήθειες. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.