Παρων ο «Ευμολπος» στη μεγαλη χορωδιακη συναυλια «Ελευθερια» της Κυπρου

Συγκίνησε και συγκινήθηκε στη μεγάλη πολιτιστική βραδιά που διοργανώθηκε με αφορμή την 50η επέτειο από τον βίαιο διαχωρισμό της Κύπρου

“Γη της λεμονιάς, της ελιάς

 γη της αγκαλιάς, της χαράς”


“γη της πικραμένης Παναγιάς

 γη του Λίβα, τ’ άδικου χαμού”


“γη του μύρου, του χαιρετισμού
 Κύπρος της αγάπης και του ονείρου»

“Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος”

Σε αυτή την πικραμένη γη της χαράς, αυτό το πανέμορφο «χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος» βρέθηκε στις 16 Μαρτίου ο Σύλλογος Φίλων Χορωδιακής Μουσικής Κομοτηνής «Ο ΕΥΜΟΛΠΟΣ» προκειμένου να συμμετάσχει στη μεγάλη χορωδιακή συναυλία «Ελευθερία» 2024, μαζί με 2.000 περίπου χορωδούς από την Ελλάδα και την Κύπρο. Η πρόσκληση έγινε από  τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Χορωδιών και τον πρόεδρο και  μαέστρο τους κ. Νικόλαο Θεράποντος, οι οποίοι  είχαν το μεγαλόπνοο όραμα  να εξυμνήσουν μέσα από την ένωση φωνών και ανθρώπων την πανανθρώπινη αξία της ελευθερίας, με αφορμή την 50η επέτειο από τον βίαιο διαχωρισμό της Κύπρου. Οι  χορωδοί του Ευμόλπου  και ο μαέστρος τους κ. Σάκης Βαργεμτζίδης επέστρεψαν συγκλονισμένοι από την μεγαλειώδη, σε κάθε διάστασή της, συναυλία, από την γνήσια εκδήλωση της αγάπης που δέχτηκαν αλλά και απόλυτα ικανοποιημένοι από την άψογη διοργάνωση.

Στην έναρξη της χορωδιακής βραδιάς έγινε μνεία της Κομοτηνής από την πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, σε αναφορά των από άκρο εις άκρο χορωδιών της Ελλάδος που συμμετείχαν. Για μια φορά ακόμη ο «Εύμολπος» ρίγησε από υπερηφάνεια που έγινε αφορμή να ακουστεί το όνομα της ακριτικής μας πόλης πολύ πέρα από τα τείχη της και να συμβάλει στην ανάταση του πολιτισμού της.

Στη συναυλία ακούστηκαν σπουδαία έργα συνθετών του αγώνα όπως ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης μέχρι και εμβληματικά τραγούδια των Scorpions και Deep Purple.

Ο Εύμολπος εκφράζει από καρδιάς ευχαριστίες  και τα συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Χορωδιών και τον μαέστρο κ. Νικόλαο Θεράποντος.

Παραθέτει μάλιστα ένα μέρος των ευχαριστιών που έλαβε από αυτόν, εκφράζοντας τη συγκίνησή του:

«Αγαπημένα μας αδέλφια,

Δεν έχουμε ούτε τα κατάλληλα λόγια ούτε τις κατάλληλες πράξεις για να σας εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για το θαύμα που ζήσαμε όλοι στις 16 Μαρτίου 2024!

Από την πρώτη στιγμή της διοργάνωσης μας γεμίσατε με θετική ενέργεια και αγάπη που στο τέλος ξεχείλισε μέσα σε ένα στάδιο η αγάπη και η αδελφοσύνη!

Έχετε την παντοτινή μας αγάπη, είμαστε οικογένεια πια μετά από όσα έχουμε ζήσει. Θα το θυμόμαστε πάντα με συγκίνηση και υπερηφάνεια!

Είστε παράδειγμα ελληνισμού και πολιτισμού. Για τις επόμενες γενεές και για μας που συνεργαστήκαμε μαζί σας. 

Προσωπική μου τιμή να συνεργαστώ με 53 διευθυντές χορωδιών πιο άξιους από μένα και μεγάλη μου τιμή που με εμπιστεύτηκαν!».

Ο «Εύμολπος» ευχαριστεί επίσης θερμά:

«-τον μαέστρο μας κ. Σάκη Βαργεμτζίδη  για την εξαιρετική διδασκαλία των 17 τραγουδιών και την άψογη προετοιμασία μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα,  ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο βαθμό δυσκολίας μιας τέτοιας συναυλίας.

-την πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Μαρία Γερμανλή που ακατάπαυστα εργάζεται, σχεδιάζει και τολμά κάθε δράση μας, όσο δύσκολη κι αν φαντάζει.

-την χορωδό Σοφία Τσιαλίκη για την έξοχη ξενάγηση σε πόλεις και μνημεία της Κύπρου

-και όλους τους χορωδούς που κατέθεσαν ύλη και ψυχή σε αυτό το ταξίδι».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.