«Παρων» και στα Ελευθερια 2022 ο Συλλογος «Αθηνιων»

Τα σχέδια του συλλόγου για το άμεσο μέλλον

Την σημαντική των δύο νέων εργαστηρίων «Art Therapy: Εικαστική Θεραπεία για όλους» και «Εκπαιδευτικής και καλλιτεχνικής Ρομποτικής» που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα υπογράμμισε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών ν. Ροδόπης «Αθηνίων» Άρης Ασσαριωτάκης.

Πέραν όμως του περιεχομένου και της λογικής των καινοτόμων αυτών εργαστηρίων που ξεκινούν καλώς εχόντων των πραγμάτων εντός του Απριλίου, ο κ. Ασσαριωτάκης αναφέρθηκε και στα επόμενα σχέδια του συλλόγου για το προσεχές μέλλον, προαναγγέλλοντας την συμμετοχή των μελών του στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί από την ΔΚΕΠΠΑΚ Κομοτηνής στην αίθουσα Παπανικολάου στο πλαίσιο των Ελευθερίων.

Όπως εξήγησε ο ίδιος πρόκειται για μια αντίστοιχη της έκθεσης «Δουλειές της καραντίνας» που «έτρεξε» το προηγούμενο διάστημα ο Σύλλογος φιλοξενώντας την πλούσια κατά κοινή ομολογία «παραγωγή» των μελών του κατά την διάρκεια της καραντίνας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πέραν όμως της συμμετοχής αυτής ο πρόεδρος του Συλλόγου ανακοίνωσε πως στα σχέδια του «Αθηνίων» είναι και μια ξεχωριστή εκδήλωση με αφορμή και πάλι την επέτειο της απελευθέρωσης στον αύλειο χώρο του Μεγάρου Στάλιου όπου και φιλοξενείται ο Σύλλογος, ένας τόπος που όπως τόνισε ο ίδιος συνδέεται ιστορικά με την 14η Μαΐου καθώς από εκεί πέρασαν τα στρατεύματα εκείνα τα οποία στη συνέχεια πιστοποίησαν την απελευθέρωση μπαίνοντας μέσα στην Κομοτηνή.

«Θα θέλαμε να κάνουμε αυτή τη σύνδεση στην αυλή και να κάνουμε κάτι ξεχωριστό, μια μεικτή εκδήλωση που θα περιέχει διάφορα πράγματα, συν τα εικαστικά που θα εκθέσουμε» ανέφερε ο ίδιος υπογραμμίζοντας πως υπάρχει πλούσιος σχεδιασμός για την συνέχεια από την πλευρά του Συλλόγου που θα ανακοινωθούν εν καιρώ. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.