Παρεμβαση εισαγγελεα για τους τηλεοπτικους σταθμους

Τα συναισθήματα που προκάλεσε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος διαφέρει σε κάθε έναν εξ ημών. Αν κρίνει βέβαια κανείς από τα ποσοστά που συγκέντρωσε το OΧΙ τότε η ικανοποίηση για το αποτέλεσμα φαίνεται πως «αγγίζει» τη μεγαλύτερη μάζα του ελληνικού λαού. Μία όμως εξέλιξη που σίγουρα προκαλεί ικανοποίηση στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που κινούνται βάση των δικών τους συμφερόντων, είναι η δικαστική έρευνα που όπως ανακοινώθηκε χθες ξεκινά η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηλεοπτικοί σταθμοί και άλλα ΜΜΕ παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία με τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα του δημοψηφίσματος.
 
Συγκεκριμένα θα διερευνηθεί εάν από τον τρόπο που συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης κάλυψαν το σύνολο των εξελίξεων της περασμένης εβδομάδας, ήτοι το κλείσιμο τραπεζών, τα ΑΤΜ, τα δημοσιεύματα περί κουρέματος καταθέσεων, το διακύβευμα του δημοψηφίσματος και το τι μέλλει γενέσθαι σε ένα πιθανό «όχι», έχουν διαπραχθεί αδικήματα όπως απόπειρα επηρεασμένου ψηφοφόρων και απόπειρα νόθευσης εκλογικού αποτελέσματος. Στο μικροσκόπιο του Εισαγγελέα θα μπει και η μετάδοση δημοσκοπήσεων και συγκεκριμένα εάν έγιναν σε χρόνο, που από τον νόμο απαγορεύεται.

Ο εισαγγελέας έχει ήδη στα χέρια του έγγραφες καταγγελίες που αφορούν κυρίως στα γεγονότα έως τις 4 Ιουλίου, αν και κατά την ταπεινή μου άποψη η έρευνα θα πρέπει να εστιάσει κυρίως στο διήμερο 4 και 5 Ιουλίου, ναι ανήμερα του δημοψηφίσματος, όπου με έκπληξη, για πρώτη τουλάχιστον φορά, ανοίγοντας την τηλεόρασή μου, παρακολούθησα εξόφθαλμες παρεμβάσεις της σχετικής νομοθεσίας και μία πλήρη προπαγάνδα σε εξέλιξη υπέρ του «ΝΑΙ».
 
Μάλιστα όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Μαίρης Μπενέα (The Huffington Post Greece), η έρευνα δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε βάρος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα να διερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί παράβαση καθήκοντος από τα μέλη του.
 
Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις των πολιτικών εκπροσώπων της περιοχής, που μπορείτε να διαβάσετε στις επόμενες σελίδες, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, οι οποίοι υπογράμμισαν τον «πόλεμο» που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου από τα συστημικά ΜΜΕ κατά του «Όχι» και υπέρ της τρομοκράτησης του κόσμου, τονίζοντας ακόμα περισσότερο την «αντίσταση» που επέδειξε ο ελληνικός λαός απέναντι σε αυτόν, δίνοντας μία ηχηρή απάντηση κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος την Κυριακή.
 
Μία θετικότατη εξέλιξη, προς τον δρόμο της «εκκαθάρισης» που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση, στον χώρο των μίντια και των συμφερόντων που αυτά υπηρετούν, που βέβαια θα πρέπει να εδραιωθεί, ακόμα και στα περιφερειακά ΜΜΕ.
 
Κάλλιο αργά, παρά ποτέ! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.