Παρελθον και συνεχεια

Η έξαρση της βίας είναι συνεχής και σε πάμπολλα επίπεδα

Δεν χρειαζόμασταν τα συγκεκριμένα παραδείγματα για να επιβεβαιώσουμε ότι κάτι δεν πάει καλά στην ελληνική κοινωνία, μέρος της οποίας άλλωστε αποτελούν και οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τα φαινόμενα βίας η έξαρση της οποίας είναι συνεχής και σε πάμπολλα επίπεδα. Ξεκινώντας από τις γυναικοκτονίες, την έμφυλη βία, την βία μεταξύ των ανηλίκων, στο σύνολό τους θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, στην οποία ήρθαν να προστεθούν οι επιθέσεις, λεκτικές και σωματικές σε εκκλησίες κατά εκπροσώπων της πολιτικής σκηνής και φυσικά ….στο ίδιο το κοινοβούλιο.

Ο ανεξάρτητος σήμερα, πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος δεν ήταν ο πρώτος «διδάξασας» καθ’ ότι μην ξεχνάμε ότι πολιτικοί όπως ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλές Μπέος το συνηθίζει συχνά πυκνά να «εμπλέκεται» σε συμβάντα βίας.

Δεν ήταν όμως και ο τελευταίος μιας και όπως διαβάσαμε παρόμοιο σκηνικό διαδραματίστηκε χθες στη Νίκαια, όταν ένας δημοτικός σύμβουλος καταφέρθηκε κατά ενός αντιδημάρχου τον οποίο και χτύπησε στο πρόσωπο.

Μοναδική χαραμάδα ελπίδας η πλήρης, ευελπιστούμε, καταδίκη όλων αυτών των βαιοπραγιών, ακόμα και από ψηφοφόρους των προαναφερθέντων κομμάτων και προσώπων που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο ενδεχόμενο να παύσουν να τους προσφέρουν και την στήριξή τους δια της ψήφου τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.