Παρελαβε το ειδικο οχημα για την πολιτικη προστασια ο Δημος Κομοτηνης

Απαρατήρητα

Το ειδικό όχημα 4Χ4 με το οποίο θα ενισχυθούν οι εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας παρέλαβε την Δευτέρα 22 Απριλίου ο Δήμος Κομοτηνής, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θέρμη.
 
Πρόκειται για ένα από τα πέντε νέα ειδικά οχήματα 4Χ4 που θα παραλάβουν δήμοι-μέλη του Δικτύου για την Υποστήριξη της Λειτουργίας και την Εκπαίδευση των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας σε Θέματα Φυσικών Καταστροφών (ΔΥΟΠΠ) στoπλαίσιο του προγράμματος eOUTLAND.
 
Στην τελετή παράδοσης που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Παραμάνα της Θέρμης, παρέστησαν οι δήμαρχοι Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο εκπρόσωπος του δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργος Δημαρέλλος που παρέλαβαν τα πέντε ειδικά εξοπλισμένα οχήματα πολιτικής προστασίας παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Βούλας Πατουλίδου, των εθελοντών πολιτικής προστασίας των δήμων, εκπροσώπων του ΕΚΕΤΑ και της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Κεντ. Μακεδονίας.
 
Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος τα πέντε ειδικά οχήματα περιπολίας 4Χ4 θα εξοπλιστούν επιπλέον με ασύρματο οχήματος, σύστημα παροχής internet και ασύρματο δικτύου, tablet για σύνδεση στις ψηφιακές εφαρμογές του προγράμματος, drone παρακολούθησης και ανίχνευσης πυρκαγιών, φορητό υπολογιστή και σύστημα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης , μέσω του προγράμματος eTHESSLAND που, ήδη υλοποιεί η ΔΥΟΠΠ τα οχήματα θα εξοπλιστούν με δεξαμενή 600lt, βενζινοκίνητη αντλία, ανέμη μεταλλικής κατασκευής 20-30 μ κλπ. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.