«Παρελαση» φορτηγων στην Παλια Εθνικη Οδο Κομοτηνης – Ξανθης

Κυριακή  17 Ιουλίου και ώρα 13:00 στην Παλιά Εθνική Οδό Κομοτηνής Ξάνθης, στο ύψος του κόμβου για το Φανάρι. Η εικόνα μιλάει από μόνη της… τέσσερις νταλίκες η μία μετά την άλλη, κινούμενες στην κατεύθυνση της Ξάνθης και δεκάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα, είτε σε ουρές αναμονής πίσω από αυτές, είτε σε ρόλο «κασκαντέρ» να προσπαθούν να προσπεράσουν το κομβόι.
 
Ώρα αιχμής για το εν λόγω κομμάτι του Εθνικού Δικτύου Κομοτηνής, μιας και η Κυριακή ενδείκνυται για τα μπάνια του λαού, με το Φανάρι να αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό για τους Κομοτηναίους. Όπως δημοφιλής παραμένει και η εν λόγω οδική δίοδος για τους οδηγούς βαρέων οχημάτων, εδώ και χρόνια, κυρίως αλλοδαπών, οι οποίοι «γυρίζουν την πλάτη» στην Εγνατία Οδό ούτως ώστε να αποφύγουν τα διόδια.
 
Πέραν της ταλαιπωρίας και των κινδύνων που τυχόν ελλοχεύουν, σε ό,τι αφορά αυτούς που επιχειρούν την προσπέραση,  όπως πολλάκις έχει καταγραφεί και από τα τοπικά μέσα, ο μεγαλύτερος κίνδυνος αφορά στην καταστροφή του οδοστρώματος, το οποίο λόγω της χρονίζουσας ύπαρξης του φαινομένου, θυμίζει περισσότερο «σουρωτήρι» με δεκάδες λακκούβες  που έχουν δημιουργηθεί από την μεγάλη επιβάρυνση που δέχεται.
 
Ένα φαινόμενο το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στο εν λόγω κομμάτι του εθνικού οδικού δικτύου στη περιοχή μας, αλλά και σε άλλα σημεία όπως ο Ίασμος και για το οποίο παρά τις χρόνιες και επαναλαμβανόμενες οχλήσεις κυρίως των κατοίκων των τριγύρω περιοχών που χρησιμοποιούν το κομμάτι αυτό του δρόμου στην καθημερινότητά τους, παρά τα τροχαία ατυχήματα που βάσει των επίσημων στοιχείων τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί, η κεντρική διοίκηση δεν παρεμβαίνει ούτως ώστε να δοθεί μία μόνιμη λύση.  Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.