Παραταση στο διαγωνισμο για το Ξενια Κομοτηνης

Νέα προθεσμία υποβολής προσφορών μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου

Στις 17 Ιανουαρίου έληγε η προθεσμία για την κατάθεση αιτήσεων στο διαγωνισμό για το Ξενία Κομοτηνής, τον οποίο προκήρυξε η ΕΤΑΔ από τα μέσα Οκτωβρίου. Και λέμε έληγε, γιατί η ΕΤΑΔ παρέτεινε την προθεσμία για ένα μήνα, μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, και έχει ο Θεός.

Να θυμίσουμε πως το ξενοδοχείο, μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο, θα εκμισθωθεί ως έχει, με την διάρκεια της παραχώρησης να είναι τα 40 έτη, ενώ η τιμή εκκίνησης για το διαγωνισμό, δηλαδή το ύψος του ελάχιστου προσφερόμενου Ετήσιου Μισθώματος, οριζόταν, και παραμένει, στο ποσό των 35.000 ευρώ.

Το Ξενία Κομοτηνής είναι δυναμικότητας 40 δωματίων, συνολικού εμβαδού κτισμάτων 4135τ.μ., εντός έκτασης 7.900τ.μ. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει ναός, κολυμβητική δεξαμενή, σιντριβάνι, παιδική χαρά και υπαίθριος χώρος στάθμευσης, ενώ το οικόπεδο διαθέτει υπόλοιπο δόμησης.

Βέβαια όπως γνωρίζουν όλοι, και έχουμε επανέλθει και εμείς πολλές φορές, όλα τα παραπάνω είναι λίγο πολύ θεωρητικά, μιας και ότι δεν έχει απομείνει από τη λεηλασία του ξενοδοχείου τα προηγούμενα χρόνια, που ουσιαστικά είναι οι τοίχοι και τα πατώματα, έχει απαξιωθεί πλήρως, κάτι που σημαίνει πως δύσκολα θα βρεθεί πλειοδότης σε μια εποχή που ξενοδοχεία στην περιοχή μας μένουν στα αζήτητα ή έχουν μετατραπεί σε φοιτητικούς κοιτώνες, ο οποίος θα πρέπει στη συνέχεια να χρηματοδοτήσει την πλήρη ανακατασκευή του, και αυτό πριν καν βάλει το κλειδί στην πόρτα.

Η παράταση της προθεσμίας δεν εμπνέει εμπιστοσύνη για την πρόοδο της παραχώρησης, και έχουμε την αίσθηση ότι θα δούμε και εκ νέου παράταση πριν την λήξη της προηγούμενης.

Μακάρι βέβαια να κάνουμε λάθος, και να υπάρχει ενδιαφερόμενος που θα μπει και θα αναζωογονήσει το ιστορικό ξενοδοχείο της πόλης. Τίποτα δεν θα μας κάνει πιο χαρούμενους για το συγκεκριμένο ζήτημα από το να διαψευστούμε, όμως πολύ φοβόμαστε πως ο δρόμος παραμένει μακρύς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.