Παραλια Μεσης: Οι επισκεπτες πληθαινουν, μαζι ομως και τα σκουπιδια…

Καταπιανόμασταν πριν από λίγα 24ωρα με το παράδειγμα της παραλίας Μολυβωτής, ενός ιδανικού προορισμού για τους λάτρεις των εναλλακτικών αποδράσεων, που ενώ αποκτά όλο και μεγαλύτερη δημοφιλή στις τάξεις των ντόπιων, αλλά ξένων επισκεπτών της παραλιακής ζώνης της Ροδόπης, κινδυνεύει να απωλέσει, λόγω της ασυνειδησίας ορισμένων λουόμενων, κάποια από βασικά χαρακτηριστικά της γνωρίσματα, που είναι η καθαριότητα και η καλαισθησία της.
 
Παρόμοιο κίνδυνο, που εκπορεύεται από την ίδια ακριβώς συμπεριφορά των επισκεπτών της, αντιμετωπίζει και μια άλλη δημοφιλής παραλία της περιοχής μας, η παραλία της Μέσης. Η παραλία Μέσης απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από την Μολυβωτή, αλλά η διαφορά συνίσταται στο γεγονός ότι παραδοσιακά δεχόταν μεγάλο όγκο λουομένων από την περιοχή μας, αφού διέθετε και τις στοιχειώδεις υποδομές για να τους φιλοξενήσει. Τα τελευταία δύο καλοκαίρια, λόγω και του ισχυρού τουριστικού ρεύματος από τη Βουλγαρία και την ενδοχώρα των Βαλκανίων, ο συγκεκριμένος προορισμός έχει αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, πράγμα ασφαλώς επιθυμητό και επιδοκιμαστέο.

Εκείνο, βέβαια, που ακολουθεί ως «παρενέργεια» την κατά άλλα θεραπευτική για την τοπική οικονομία αύξηση της επισκεψιμότητας, είναι η υποβάθμιση που υφίσταται ο περιβάλλων χώρος, με την ανεξέλεγκτη απόθεση σκουπιδιών από τους λουόμενους. Το φαινόμενο, που παρατηρήσαμε στην παραλία Μολυβωτής και αναδείξαμε στο σχετικό ρεπορτάζ, που φιλοξενήθηκε στο φύλλο του Σαββάτου, επιβεβαιώνεται και για την παραλία Μέσης, μέσω ανάρτησης-καταγγελίας του τοπικού Συλλόγου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το απόγευμα της Κυριακής. «Πλήθος κόσμου σήμερα στην Παραλία Μέσης, κάτοικοι και επισκέπτες επέλεξαν την περιοχή μας για να απολαύσουν τον ήλιο και την θάλασσα», ανέφερε η ανάρτηση στη σελίδα του Συλλόγου Οικισμού Παραλίας Μέσης. Για να ακολουθήσει το δηκτικό σχόλιο: «Αρνητική εικόνα τα σκουπίδια εντός του άλσους, που άφησαν φεύγοντας “κάποιοι” επισκέπτες, που νομίζουν ότι υπάρχουν υπηρέτες πίσω τους, που θα μαζεύουν τα απορρίμματά τους».

«Τέτοιου είδους “επισκέπτες” καλύτερα να επιλέγουν άλλες περιοχές», καταλήγει με αυστηρό ύφος ο συντάκτης της ανάρτησης, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για την εικόνα που διαμορφώνεται γύρω από την αμμουδιά.Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.